onsdag 29 augusti 2012

Det blev Mariefred igen

Vi hade först tänkt göra ett besök i Eskilstuna och nattparkera på Strömsholmen väldigt nära de centrala delarna. Men den anvisade platsen var alldeles intill kraftigt brusande vatten efter en slussport så vi valde att åka vidare till en betydligt lugnare plats. Vi hamnade slutligen i Mariefred där vi har övernattat flera gånger. Det är en bra husbilsplats, men känns märkligt att behöva betala 200 kr bara för att stå där över natten. Vi behövde ju ingen service alls.

lördag 25 augusti 2012

Bröllopsyran har lagt sig

Vi har under en längre tid väntat på en härlig upplevelse som nu är över. Vår dotter har gift sig med sin drömprins Christian. Det blev ett helt magiskt bröllop på Smådalarö Gårds brygga i solsken omgivet av segelbåtar och en spegelblank vattenyta. Vacker sång och musik, det gick bara inte att hålla tillbaka glädjetåren. Därefter vidtog festligheterna med många tal och bröllopstårta. Bröllopsparet inledde så småningom dansen som varade natten lång.

söndag 12 augusti 2012

Morgonpromenad

Nu när vaxningen av husbilen är avklarad tog vi en lite längre morgonpromenad med Nellie och kameran. Söndagar är helt klart en dag för motion, vi mötte många motionärer i glada genomtänkta utrustningar och färger. Passade på att njuta av rosor och blommor i Riddersviksparken som aldrig har varit så välskött som just nu. Vi har under senare tid sett många unga sommarjobbare i rabatterna.


onsdag 8 augusti 2012

Taktvätt

Med en stabil och säker plattform var det lätt att tvätta taket. Det behövdes minsann. Verkligen smutsigt trots att taket då och då har fått motstå rejäla skurar. Får nog tänka om och minst tvätta taket två gånger per år, det verkar inte räcka med bara en tvätt per säsong. När taket var i det närmaste helt klart kom ett åskväder in och sköljde av taket ordentligt. I morgon blir det vaxning av taket.

måndag 6 augusti 2012

Nyvaxad

Det är kanske dags att utfärda en varning, vår husbil är nyvaxad, den glänser och kan lätt blända i solskenet. Fronten och bakpartiet var absolut jobbigast. Långsidorna visade sig vara mycket lätta att vaxa även om det känns i armarna efter ett tag. Nu återstår bara taket, kanske den viktigaste delen eftersom husbilen alltid står ute utan skydd. Bara att ta fram plattformen så att jag kan stå stadigt och röra mig säkert.

torsdag 2 augusti 2012

Nellies cykelkorg

Nu äntligen har vi hittat och köpt en passande cykelkorg till Nellie så att hon kan följa med på våra cykelturer. Korgen är ganska stor och passade inte direkt på cykeln. Den hänger i två remmar på styret och dessutom fick jag konstruera två stöd i nederkanten som håller ut korgen så att botten är i våg. Vi hittade korgen på sajten Hund Lagret.