fredag 26 juli 2013

Fullt på Spiken

Vi blev något besvikna då vi passerade Vänersborg där utbudet av husbilsplatser tydligen är mycket skralt. Marinan valde vi bort, vem vill stå utan utsikt omgiven av ett högt hyreshus, en grå fasad och järnväg alldeles bakom. Vi fortsatte färden och målet blev Spiken nära Läckö slott. När vi kom fram sent på fredagseftermiddagen så var husbilsplatsen mer än överfylld. Det blev en bomkörning, hade varit bra om vi någonstans hade kunna få info om detta innan vi påbörjade resan dit. Vi letade efter ytterligare husbilplatser i Lidköping men valde till slut att åka vidare till säkra Mariestad.

torsdag 25 juli 2013

Första parkett i Åmål

Sen eftermiddag anlände vi till Åmål efter att ha valt bort två tidigare platser utefter vägen. Då fick vi syn på skylten för rastplats som vi valde att följa och hamnade till slut på en "husbilscamping" vid gäst- och småbåtshamnen. Vi hade turen och fick den sista platsen med utsikt över hamnen och in mot staden. Utanför området finns en jättestor parkeringsyta där många tillkommande husbilar valde att övernatta. Husbilscampingen visade sig vara en alldeles utmärkt husbilsplats där kommunen på ett mycket enkelt sätt ordnat med vatten, WC och tömning. Heja Åmål!





onsdag 24 juli 2013

Underhållning på Ekenäs

Vi var nära att vända om på väg till ställplatsen Ekenäs nästan mitt ute i Vänern några mil från Säffle. Det var varmt och vi var både törstiga och hungriga. Vi hade dålig koll på var vi var. Vägen slingrade sig fram och blev smalare och smalare. Till slut kom vi fram till en gästhamn och en liten campinganläggning med en all tänkbar service, en stor gräsplan samt med en sommarrestaurang med fullständiga rättigheter. När solen började sänka sig började en orkester spela sommarlåtar och gamla godingar. Det blev en lyckad sommarkväll. Vi var glada för att vi höll ut och inte vände om på vägen dit. Ibland ska man tydligen ha lite is i magen.

Af Christine Bro

Ett lätt regn mötte oss igår när vi anlände till gästhamnen i Kristinehamn. Vi gled in på den enda tomma platsen och fick skeppet Af Christine Bro i blickfånget. Numera ett skepp som gör flera dagliga turer till olika platser i Vänern. Skeppet är en kopia som sjösattes 2005 och är byggt av f.d. alkolister och narkomaner under ledning av två mycket kunniga och rutinerade yrkesmän. Bygget tog sju år och det byggdes i en hangar alldeles intill gästhamnen.

lördag 20 juli 2013

LPG premiär

Igår tankade jag själv, för första gången, LPG på vår nya fasta gasoltank i husbilen. Tanken var nästan tom, fyllde 21,6 liter som kostade 9,28 kr/liter. Detta kunde jag göra på Preem i Nacka samtidigt som jag behövde tanka diesel. Det var bara att fästa LPG-munstycket till påfyllningen i gasolkofferten och sedan trycka på en knapp en bit ifrån. Därefter gick jag in och betalade på vanligt sätt. Lätt, smidigt och bra.


 

torsdag 18 juli 2013

Förstärkningsbeslag

Idag har jag hämtat ut husbilen från verkstaden där dom har monterat KABEs förstärkningsbeslag bakom markisen. Orsaken var att det hade uppstått små sprickor i hörnen och på några ställen till. Det är en garantiåtgärd. Jag är mycket nöjd med resultatet. Samtidigt upptäckte teknikern att markisen satt löst. Markisens infästningar hade lossnat och några bultar var på väg att lossna helt och hållet. Stor VARNING alltså, kolla markisens infästningar.

tisdag 16 juli 2013

Fasadtvätt

Idag när det var varmt, lite vind och solsken passade jag på att tvätta fasaden på garaget och förrådet. Det behövdes verkligen, fasaden var i det närmaste täckt med grönt mögel och smuts. Jag blev tvungen att plocka fram och använda högtryckssprutan. En förlängning medförde att jag kunde stå på marken och vinkla strålen för att inte själv bli genomblöt. Många moment är det och det hela tog flera timmar. Efter avslutat arbete fick jag en kall öl som belöning.

söndag 14 juli 2013

Fiber gav merjobb

För en tid sedan fick vi Öppen fiber installerat och sedan skulle det vara enkelt att bara behöva byta router och köra trådlös tv, dator och telefon. Anade att det fanns något som inte stämde eftersom signalomvandlaren och modemet placerades ute i förrådet. Det visade sig inte finnas någon bra lösning för den fasta telefonen. Signalstyrkan blev också alltför svag med det trådlösa alternativet. Återstod att dra en ny nätverkskabel till den befintliga installationen. Efter en del funderande och besvärligt arbete så fick jag till slut allt att fungera.

tisdag 9 juli 2013

Fullt i Mariestad

Vi hade turen att hitta en ledig plats i det främre ledet nära kajen på ställplatsen vid gästhamnen i Mariestad. Något senare var alla platser upptagna på denna centrumnära och populära husbilsplats. Gästhamnen med många övernattande seglare och motorbåtsåkare är också välbesökt av boende i Mariestad, det är där det händer. Atmosfären och omgivningen är synnerligen behaglig. Och vi husbilsturister passar väl in i bilden och står närapå i händelsernas centrum.

söndag 7 juli 2013

Nybakat i Bua

Det knackade plötsligt på dörren när vi höll på med morgonbestyren efter en natt i Bua hamn. Utanför stod en söt tjej som frågade om vi ville köpa något från hennes vagn med nybakat. Det kunde vi bara inte motstå. Bra initiativ av den här typen känns rätt att stödja. Väldigt trevligt inslag på en av de bättre ställplatserna i landet med all önskvärd service. Dessutom händer det mycket hela tiden i hamnen.

lördag 6 juli 2013

Säl vid Ranarps strand

När vi anlände till Ranarps strand som ligger nära Vejbystrand i anslutning till Bjärekustens naturreservat möttes vi av en säl som solade sig på en sten. Solen värmde gott och vi var många husbilsturister som likt sälen njöt i fulla drag. En härlig husbilsplats med havsutsikt och fina strövområden med vacker natur. Innan vi anlände hade vi gjort ett besök i Båstad och Torekov.


fredag 5 juli 2013

Vakna till vågbrus

I morse vaknade vi av bruset från vågorna som bröt mot stranden vid Svanhals hamn inte särskilt långt från Jonstorp. En lätt bris svepte in och en hel del sjöfågel sökte föda vid stenarna. Vi stod där fem meter från strandkanten tillsammans med fyra andra husbilar på en husbilsplats som vi verkligen kan rekommendera. Dagen innan hade vi varit nere vid Arilds hamn, ute vid Kullens fyr Kullaberg, och Mölle hamn innan vi bestämde oss för att söka en plats för natten.