måndag 17 november 2014

Julskyltningen

Såg ett TV-inslag igår om att julskyltningen här i Stockholm redan är startad. Minns den tiden som grabb när vi kutade runt i Karlskrona för att inte missa något av dom häftigaste skyltfönstren. Där kunde vi grabbar stå länge och drömma om snygga modelljärnvägar och nya mekanodelar. Det är definitivt inte lika häftigt längre. Skyltningen är absolut ett fiffigt trick att påverka barnens habegär, med allt vad det innebär. Tror att julhandeln även i år kommer att slå förra årets julhandelsrekord. Den låga sparräntan kommer säkerligen att bidra till att julkonsumtionen får en rejäl skjuts.
  

8 kommentarer:

  1. Jag o maken har ofta förut åkt till Stockholm innan jul, för att handla julklappar...o för att få lite julstämning:) Vi tittade alltid i NK:s julskyltnings fönster. Då hade vi stämning när vi åkte hem igen :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att vi är många som försöker fixa det där med julklappar redan i november, mest för att slippa stressa och istället njuta av stämningen.

      Radera
  2. Såg på " nätet " att NK hade premiär redan i går!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förmodar att julhandeln även har startat där ni befinner er. Må så bra.

      Radera
  3. Visst var julskyltningen något speciellt förr på 50- 60- talet. I vår ICA butik låg alltid en gris att gissa vikten på. Sådant finns inte längre. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det internethandel och digitala grisar som gäller. Allt är tillgängligt när som helst.

      Radera
  4. Får nog ta mig en tur in till Hufvudstaden och titta på julskyltningen, det brukar vara så fint när det är mörkt. Inte klokt vad tiden går fort , om 12 dagar är det 1:a Advent!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det är helt ok att november drar förbi i all hast, december brukar kännas och bli en klart bättre månad.

      Radera