tisdag 17 februari 2015

Fettisdagen

Idag har vi firat semmeldagen eller semlans dag med var sin smarrig semla. Med lite efterforskning så vet vi nu att semlan gjorde sitt intåg i svenska hem redan på 1200-talet. År 1689 blev det vanligt att servera en Hetvägg, d.v.s. när semlan åts tillsammans med het mjölk. Jag har tidigare testat det med kanel i mjölken och tyckte att det var så där. Allra bäst gillar jag wienersemlan.

4 kommentarer:

  1. Det verkar finnas en massa olika varianter av semla nu för tiden. Jag är väldigt svag för original bullen..med massor grädde:-) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i Stockholm brukar bagerierna tävla om vem som kan baka den godaste semlan.

      Radera
  2. För min egen del blev det en styck till frukost och en till kvällskaffet av den traditionella varianten. Den gillar jag bäst. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland tycker jag nog att semlan ser godare ut än vad den smakar.

      Radera