torsdag 30 juni 2016

Stenskott

På väg från Orsa mot Rättvik får jag vid möte med en större lastbil och några personbilar syn på en sten som plötsligt hänger i luften. Därefter kom smällen och stenskottet i framrutan var ett faktum. Det kändes inget vidare att se en stjärna i framrutan. När vi kom hem gjorde jag dagen efter ett besök hos CarGlass i Vällingby. Jo då, de kunde fixa stenskottet utanför deras glasverkstad men det fick inte vara för varmt och väntetiden var fjorton dagar. Efter en stunds dividerande enades vi om att jag kunde komma på morgonen halv åtta dagen efter. Det tog bara en halvtimme att reparera stenskottet och det är omöjligt att se någon kvarstående skada. Helnöjd och glad igen.

måndag 27 juni 2016

Mållinjen passerad

Nu äntligen så har lyckats med att ta mig över mållinjen i Mora. Jag har tänkt på det många gånger när jag sett Vasaloppet på TV. Det måste vara en härlig känsla att ha varit en del av ett sådant lopp och lyckats ta sig hela vägen till Mora. På baksidan av ena målstolpen finns ett par skidor och stavar samt en nummerlapp och en lagerkrans. Men där gick gränsen, tyckte att räckte med att gå över mållinjen denna gång.

söndag 26 juni 2016

Solnedgång över Siljan

Vi hade som vanligt förberett oss för ett kyligt och blött midsommarfirande i DalarnaTällbergs camping som ligger precis vid Siljans strand. Våra farhågor blev inte besannade denna gång utan vi fick uppleva den bästa midsommarhelg som vi någonsin fått njuta av i Tällberg. Siljan såg förmodligen till så att alla lågtryck tog en annan väg och vi fick istället glädjas över sol, värme och blå himmel. Denna midsommarhelg kommer vi att minnas av flera olika skäl, främst beroende på den behagliga värmen, trivseln och alla vackra solnedgångar.

onsdag 22 juni 2016

Glad midsommar

Med denna vy ut över Siljan nära Tällberg i Dalarna vill vi önska alla bloggbesökare en glad och trivsam midsommarhelg. Vi har valt att stå på Tällbergs Camping som är en liten pärla vid Siljan. För  att få tillgång till denna utsikt från husbilen så går det inte att komma dagen före midsommarafton. Campingen är fullbokad, flera husbilar har fått söka vidare på annat ställe.

söndag 19 juni 2016

Hälsans stig

1995 upprättade irländska hjärtfonden den första Hälsans stig. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Nellie och jag går dagligen utmed Mälaren, då vi är hemma och det inte regnar, vår Hälsans stig som inte är utmärkt på något sätt men som jag tycker platsar i gänget. Numera finns Hälsans stig på flera platser i Sverige. Det är stor skillnad att gå på stigen nu på sommaren när allt är utslaget. Ibland känns det som att gå i en kyrksal.
 

onsdag 15 juni 2016

Marmorerat vatten

Det är kanske inte så konstigt att näsan rinner och en lätt huvudvärk gör sig påmind när vattnet på Mälaren igår morse var mer eller mindre marmorerat av pollen vid strandkanten. Vinden dagen innan hade förmodligen hjälpt till med spridningen av pollen till stor nackdel för oss som besväras. Det sägs att 15 - 20 % av Sveriges befolkning har pollenallergi. Vi är tydligen många som ogillar pollentider. Klart positivt ändå att Mälaren och andra sjöar tar hand om en del pollen. Det lär inte bli mindre problem när tiden för gräspollen är inne. Då blir det dags att börja medicinera.

torsdag 9 juni 2016

Askersunds citycamp

På vår hemväg till Stockholm tog vi vägen över Askersund med förhoppningen att få en plats för natten på deras Citycamp. Vi hade tur, det fanns två platser kvar när vi anlände. Denna centrumnära ställplats med närkontakt till både Vättern och Askersunds centrala delar är mycket populär. Vi såg flera husbilar som kom efter oss, de fick vända om och leta plats på annat ställe. Vill man vara säker på en plats i Askersund så är det säkrast att ringa och boka en plats.

onsdag 8 juni 2016

Möte med buss

På väg hem från västkusten gjorde vi en avstickare till Spiken som ligger på en halvö utanför Lidköping nära Läckö slott. Det är en mysig liten plats med restauranger och diverse små butiker varav flera som säljer rökt- och färsk fisk. Den sista biten av vägen fram till Spiken är mycket smal. Vi kommer ifatt en stor lastbil som reparerar vägbeläggningen och från andra hållet kommer en stor blå buss. Bakom oss har flera personbilar också stannat. Jag kör åt sidan så mycket jag kan vid infarten till en åker, så nära diket det bara går. När bussen kommer fram till oss så gör den kvinnliga föraren ett korstecken. Vi klarade backspeglarna precis. Jag märker att bussen mot slutet kommer närmare och närmare vår bakre högersida. Jag väljer då att sakta sakta köra framåt. Såg att det mot slutet rörde sig om några futtiga centimeter. Vi klarade oss denna gång som tur var.

tisdag 7 juni 2016

Bästa utsikten

På vår resa på västkusten från Helsingborg och norröver var vårt mål att avsluta med ett besök i Strömstad. Där har vi varit flera gången tidigare och då alltid stått med husbilen på de få husbilsplatser som finns där. Denna gång bestämde vi oss för att ta in på Strömstad Camping. Det visade sig bli en succé. Denna vecka gällde dropin och vi valde en plats med den absolut bästa utsikten ut över Strömstad och skärgården utanför. Strömstad Camping har alldeles utmärkta platser för husbilar och suverän service. Denna camping skiljer verkligen ut sig, där har man satsat ovanligt mycket på husbilar. Jag tycker att Strömstad Camping är Sveriges bästa camping för husbilar.

måndag 6 juni 2016

Hunnebostrand

Trots att ställplatsen vid småbåtshamnen i Hunnebostrand inte är särskilt fräsch så valde vi att besöka platsen. Vi var där mitt i sommaren för några år sedan och fångades då av atmosfären och stämningen. Det visade sig att ställplatsen på grus, som saltades när vi var där, var sig lik. Inga förbättringar mer än att man kunde betala ställplatsavgiften via sms. För övrigt var omgivningen också sig lik med mysiga små restauranger, prydliga och välskötta hus i olika former och varianter.

söndag 5 juni 2016

Henån

Efter besöket på Tjörn, där vi fick ett tips av en husbilsgranne, drog vi vidare till Orust och följde tipset att besöka i Henån. Det visade sig vara ett litet idylliskt samhälle med närhet till havet och med ett stor Yacht Center med stora tjusiga segelbåtar. Ställplatsen låg alldeles intill gästhamnen och i direkt anslutning till segelbåtarna och Yacht Center. En av segelbåtarna som såg ut att vara tillverkad av lättmetall var nominerad till årets segelbåt. Förmodar att den var extremt dyr, men den var, enligt mitt tycke, inte särskilt snygg.

Väckt av göken

Under de tre dagar som vi har njutit sommar på Tjörn så har göken hörts dagligen och ofta. Den har bidragit till stämningen med sitt speciella lockläte. Göken övervintrar i dom tropiska delarna av Afrika och kommer till södra Sverige i slutet av april eller början av maj. Den är speciell eftersom den tillhör släktet som själv inte ruvar på äggen utan överlämnar detta och uppförandet till andra fåglar. Tidigt varje morgon har vi blivit väckta av göken eftersom takluckan, på grund av värmen, har varit öppen. Tyvärr så såg vi ingen gök. På bilden syns en mer vanlig björktrast.



lördag 4 juni 2016

Hav & Logi

Det är flera år sedan vi tog in på en svensk camping. För det mesta brukar vi välja att övernatta på husbilsplatser. I den stekheta sommarvärmen i början av juni valde vi att ta in på en camping "Hav & Logi" som ligger på Tjörn nära Skärhamn. Här har vi en stor plan tomt på gräs. Vi har kommit att gilla denna camping som även har familjehus och vandrarhem. Här har man satsat på att skapa en lugn och mycket trivsam miljö utöver det vanliga. Vi trivs så bra att vi har stannat i tre dagar. Anläggningen är relativt ny med hög klass och bra service. Faktiskt en "lyxcamping" som attraherar både husbils- och husvagnsekipage. Fler anläggningar av denna typ uppskattas av oss.



Blog Preneurs

Nu underlättas möjligheterna för mobila bloggare att tjäna pengar på bloggandet. Småföretag av olika slag, framförallt företag inom den småskaliga turistnäringen behöver hjälp med sin marknadsföring. Blog Preneurs är ett nätverk inom destinationsmarknadsföring för bloggare på digitala plattformar. I ett samarbete med Cool Company ger nu Blog Preneurs alla bloggare i nätverket möjligheten att kunna fakturera utan att ha ett eget företag och som egenanställda plocka ut lön enkelt och säkert. Mer info framgår av detta pressmeddelande. Detta kan kanske vara intressant även för husbilsbloggare.

fredag 3 juni 2016

Träslövsläge

För någon månad sedan såg jag ett inlägg på Facebook om att en ny ställplats hade anlagts i Träslövsläge. När vi ändå skulle passera stället så satte vi kurs på den nya husbilsplatsen. På hemsidan för Träslövsläges Båtklubb & Båtsällskap kan man läsa "Kanske västkusten vackraste ställplats finns nu hos oss.". Det är ett samarbete mellan båtklubben och kommunen. Enligt min uppfattning ett alldeles utmärkt samarbete. Hoppas att fler båtklubbar och kommuner tar efter. Ställplatsen är ännu inte hel klar. Den kommer absolut att bli en av våra favoriter.