fredag 27 juli 2018

Sommarmoln

Oj, vad jag nu längtar efter sommarmoln som medför att man då och då får lite skön skugga. Jag längtar också efter vanlig svensk sommar där det är svalt ibland och kommer en del regn framförallt på nätterna. Det sägs att det är 260 år sedan Sverige hade så här pass varmt, över 30 grader flera veckor i följd och ett flertal mycket svårsläckta bränder som härjar. Även nätterna är varma, detta medför att det är svårt att vädra och kunna sänka emperaturen inomhus.

9 kommentarer:

  1. Värmen tar kål på oss. Var mycket skönare på Island!

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt vilken hetta, och vad obehagligt med alla bränder! Vi har hett i Italien också nu, men ändå någon grad under Sveriges temperaturer tror jag ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, denna vädersituation är vi ovana vid, jag tror att det är många som lider och har det mycket besvärligt just nu.

      Radera
  3. Så är det säkert att det är lättare att få det svalare på natten i husbilen.

    SvaraRadera
  4. Verkligen en annorlunda sommar har vi haft i Sverige på jättelänge som du säger. Lite lagom varmt vore ju bra :) Bränderna tycker jag är obehagligt och jag lider med alla dessa brandmän som försöker släcka allt. Ha det gott ändå i värmen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, brandmännen har det inte lätt, dels är det varmt och dels tillför elden ännu mer värme. Dessutom att jobba i en rökfylld miljö. Svettigt, skitigt och blött.

      Radera
  5. Vem längtar inte? Hur var det före 260 år sedan? Ja man kan undra. Ha det så gott ni kan.

    SvaraRadera
  6. Det var annorlunda förr brukar man säga, så här varmt har det tydligen ändå varit under en period.

    SvaraRadera