Sidor

onsdag 18 augusti 2021

Positiv husbilsartikel

 Då och då händer det att jag blir extra glad när jag läser positiva artiklar om husbilsturismen i lokalpressen. På Ystads Allehandas webbsida finns en färsk artikel ”Underlätta för husbilsturisterna”. Artikeln är skriven för att påverka opinionen och försöka förbättra situationen för gästande husbilsturister på Österlen. Hoppas att artikeln får önskad spridning och effekt.

8 kommentarer:

  1. Mycket bra!! Självklart ska det finnas regler och självklart kan man ta betalt. Men enbart förbud blir bara tråkigt och fel för alla ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller helt med och har tyckt så i alla husbilsår. Med tiden och i takt med tillgången till husbilsplatser så utjämnas avgifterna till rimliga nivåer.

      Radera
  2. Tack för att du delar positivas debattinlägg med oss alla.
    Problemet är gigantiskt stort och vi i Sverige har blundat för detta i alla år. I speciellt Frankrike finns jättestora proffesionellt anlagda parkeringar för långtradare. Det finns elektroniska tavlor som talar om antalet lediga platser. Hur ser det ut i Sverige och Tyskland? Framåt kvällen går det många gånger inte att tanka en bil, varenda m2 är blockerad av en långtradare. Jag har sett nattparkeringar ända ut på motorvägen. Om vi husbilsturister vill ta en fika, eller fricampa en natt finns det inte en chans att få plats på grund av alla långtradare. Börja omgående att bygga bort parkeringsproblemet för lastbilarna så kommer det att skapas tusentals platser för oss med husbil att stanna på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i, det är på många ställen väldigt trångt i anslutning till rastställen och mackar. Det är verkligen underdimensionerat med P-platser för långtradare som måste kunna stanna och vila ut. Tror dock inte att så värst många husbilar väljer att stanna för att övernatta intill långtradare.

      Radera
  3. Naturligtvis inte, långtradarna skall ha sina egna parkeringar och alla rastplatser skulle frigöras från långtradarna för att ge plats för husbilar och vanliga bilburna turister som bara vill fika eller fricampande husbilar samt kunna kompletteras med vatten eller minst tanktömning för husbilar och ev bussar. Som det är nu är inte hållbart, alla verkar blunda för långtradarna som blockerar varje m2 som finns att uppbringa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kanske så att några vill ha bort långtradarna från vägarna för att istället överföra dessa transporter med järnväg. Om det stämmer så är det fel väga att förbättra för långtradarna.

      Radera
  4. Helt klart skall långtradarna vara kvar på vägarna, hur skall samhället annars fungera. Men visa dem respekt och bygg parkeringsmöjligheter. Vi har lagar som säger stopp vila, men vi har inte gett dem möjlighet att stanna på ett acceptabelt sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemen kommer sannolikt att upphöra den dag då det blir vanligt med förarlösa långtradare som dessutom drivs med en eller flera elmotorer.

      Radera