torsdag 3 januari 2013

Smärtsam start

Det blev tyvärr en dålig start på 2013 för mig. Halkade igår på en isfläck och fick tillbringa halva dagen på akuten S:t Görans sjukhus. Det visade sig vara en faktur i knäleden. Natten blev smärtsam, idag har det varit något bättre till följd av effektiva värktabletter. Tyvärr helt fel knäled för mig eftersom den sidan har tidigare skada. Nu är det vila som gäller under ganska lång tid framöver. Nellie har tagits hand om av hjälpsamma vänner.

9 kommentarer:

  1. Usch vad tråkigt!

    Men Lars du har väl dubbar?

    Jag drattade omkull för ett par år sedan men klarade mig med blåmärken!

    Jag gick direkt till apoteket och köpte broddar!

    Utan dessa hade jag inte vågat mig ut i onsdags! Rena skridskobanan på alla gångvägar!

    Med hopp om att du repar dig snart
    hälsar
    Lennart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lennart,
      jag har flera par broddar och är nästan löjligt försiktig. Använder broddar så snart det är det minsta halt.
      I onsdags den 2/1 var det inte halt när jag var ute med Nellie och tog därför inga broddar.
      Olyckan skedde precis när jag skulle kasta en bajspåse i en sopbehållare.
      Där hamnade högerfoten (tror jag) på en isfläck när mitt fokus var på sopbehållaren.
      Det gick på en tusendels sekund och sedan kom Nellie fram, viftade på svansen, slickade mig på näsan samt undrade säkert vad jag höll på med. Jag kom upp men kände direkt att jag inte kunde stödja mig på benet.
      Ringde hem och bad Kristina komma med mina kryckor. Efter halva vägen kroknade jag och då kom som tur var en kompis som körde mig hem. Mina tankar kretsar hela tiden runt hur det kunde ske, jag som är så extremt försiktig. Just av den anledningen att jag vet vad konsekvensen kan bli. Nu går jag här med kryckor och sitter delvis i rullstol igen.
      Nellie är hos goda vänner där hon trivs och blir omhändertagen på ett bra sätt. Dom har tidigare haft en Cavalier King Charles som hette Lady (förmodligen från Lady & Lufsen). Jag saknar redan den lilla pigga och roliga varelsen.
      Sköt om er och ha det så bra!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Hej Lars & Nu lider vi med dig! Du har väl fått kämpa nog, utan att drabbas av ännu mera.
    När jag går min runda i skogen och som ofta är det isgata långa stycken av åttrampad snö denna årstiden. Då är gångstavarna ovärdeliga att hålla sig uppe med. Jag cyklar till jobbet på ibland ren isgata. Då har jag dubbdäck och märker aldrig halka. Idag var det plus fem grader på morgonen, men is på bilrutorna för dem som har bilarna ute. Då märkte jag med cykeln att det runnit vatten på några ställen och det var fruset till ren blankis. Det är väl dessa små blankisfläckar som du råkat ut för och som man inte räknar med på något sätt. Krya på dig & Kram från oss.

    SvaraRadera
  4. Tack Mats, nu är det tungt, smärtan har jag som tur är nästan blivit av med tack vare värkmedicinen. Längtar redan efter lilla Nellie.

    SvaraRadera
  5. Aj aj...inte bra!! Krya på knäet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, med bra piller gör det inte ont längre i knäet, däremot så svider det i själen.

      Radera
  6. Där ser man hur illa det kan gå, blixtsnabbt dessutom om man har lite otur. Vi pratade om det på vår promenad idag. Just att det är förrädiskt med isfläckar. Vi halkade båda idag på dessa små isfläckar. Såg ut som vattenpölar, men var istället is under. En av oss har dessutom knäproteser i båda benen, så då får man inte halka, för då kan det gå riktigt illa. Hoppas att det läker någorlunda fort, för man blir väldigt orörlig när knäna krånglar. Var rädd om dig. Förstår att du saknar lilla Nellie, men det är nog ömsesidigt, tror vi. Rulla försiktigt! 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ska på återbesök till sjukhuset i veckan som kommer. Jag har benprotes upp till det skadade knäet. Det var den som ställde till det.

      Radera