onsdag 19 mars 2014

Optimal navigeringslösning

Inför stundande husbilsturer har jag gått igenom och uppdaterat alla system för att lätt och smidigt hitta fram till ett besöksmål. Vi har en fast monterad gps i husbilen, Pioneer AVIC F910 BT, men har med tiden mer och mer nyttjat vår iPad där vi har installerat den klart bästa navigeringsappen IGO primo Europe. Dessutom använder vi oss mycket av den fantastiska appen POIViewer där man själv kan lägga in olika POIs. Där har vi idag tillgång till tiotusentals ställplatser, tömningsplatser, slott, natúrreservat, broar, m.m. Det allra bästa är att POIVierwer och IGO Primo kan samarbeta. Först väljer vi ut ett mål i närheten med POIVierwer, klickar på "Directions" och då förs alla nödvändiga uppgifter över till IGO Primo som anger rutten, räknar ut alla önskade parametrar samt visar vägen till målet.

6 kommentarer:

 1. Ja det gäller att ha en superbra
  kartläsare i Bobilen !!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kombinationen med bra hjälpmedel är att föredra, vi sätter ofta ut ett slutmål och vill utefter färden lätt kunna se och välja t.ex. en ställplats i närheten, det kan vi göra med POIViewer.

   Radera
 2. Den där biten måste jag ta tag i och bli bättre på!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kombinationen POIViewer och IGO Primo är helt överlägset alla andra lösningar tycker jag.

   Radera
 3. Pioneer AVIC 910 BT är lite jobbig innan man kommer underfund med de mest väsentliga funktionerna. Den är helt enkelt onödigt avancerad. iPaden är säkert oslagbar i Sverige, men vad händer utanför Sveriges gränser? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fina är att både IGO Primo och POIViewer funkar offline, alltså precis var som helst som en vanlig gps.

   Radera