söndag 13 augusti 2017

Trasig köldgenerator

Väl framme i Borgholm på Öland i förra veckan upptäcker vi plötsligt att det är på tok för hög temperatur i både kylskåp och frys. Det var visserligen ca 24 gr varmt ute och solen gjorde sitt yttersta för att höja temperaturen ännu mer. Det blev inte ett dugg bättre på kvällen. På fredagen fick jag kontakt med en kunnig (Jaxx Vitvaruservice) kylreparatör i Färjestaden. Han hade ett ärende till Borgholm under dagen och lovade komma förbi oss för konsultation. Det dröjde inte länge förrän han kom fram till att det är köldgeneratorn som har slutat fungera. Det är ett stort jobb att åtgärda. Så synd att garantin på husbilen gick ut för en dryg månad sedan.

6 kommentarer:

 1. Bara en stilla undran.
  Har kylskåpets livslängd att göra med husbilens garanti.
  Det kan man ju tycka är två vitt skilda saker.
  Vore skoj att veta hur det förhåller sig.
  Mvh. Jan Maj o Loke

  SvaraRadera
 2. Det har jag tänkt att ta reda på i morgon genom att kontakta Dometic i Sverige. Kylkillen som vi träffade trodde att det var något längre garanti på kyl och frysen än bara två år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dometic har inte hört av sig ännu, ringer till Dometic Scandinavia AB i morgon.

   Radera
 3. Om du inte får hjälp med garantin, vet jag att tusenlapparna försvinner fort. Hoppas det går bra för er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är omfattas kyl/frysen av husbilsförsäkringen Water Circles. En skadeanmälan är redan upprättad och bekräftad.

   Radera
 4. Efter en kontakt med Dometic Scandinavia AB så har jag fått besked om att garantitiden är två år på kyl/frysen. De trodde inte att det var något fel på köldgeneratorn, enbart brännaren behöver sotas, detta ska göras minst en gång per år. Redan vi en lutning på fyra grader så minskar effekten av gasolbrännaren.

  SvaraRadera