tisdag 21 januari 2014

God man

Det blev vinter till slut, än så länge lagom med snö. Ibland inträffar saker som mer eller mindre slukar tid och tankar. Kära svärmor råkade falla där hemma på juldagen och blev liggande flera timmar innan hon kom in till sjukhuset. Där blev hon kvar tills i fredags då hon fick byta till ett korttidsboende. Hem till sin bostad kommer hon tyvärr inte mer. Nu behöver hon hjälp och stöd för att få den omvårdnad, trygghet och omsorg som äldre människor förtjänar. Och jag är på väg att bli hennes gode man för att hjälpa henne med sådant som hon klarat själv tidigare. Alla blir vi äldre.

12 kommentarer:

 1. Tråkigt när sådant händer.

  Hoppas hon får det bra i sin nya tillvaro!

  Det ordnar säkert du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Speciellt svårt är det med avståndet, Linköping - Stockholm.
   Det verkar som att hon trivs bra på nya stället.

   Radera
 2. Jag hörde en talare säga, "Åldrandet påverkar oss mycket mera än vi tror". Jag är beredd att hålla med. Jag har själv levt ett liv, varit omåttligt stark, frisk och känt mig "nästan odödlig".Jag har kommit till full insikt om att så är inte fallet. Krämpor kommer utan man anar. Jag tror att du blir en God man i din nya roll. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Matts, det jag hoppas på är att trygghetssystemen ska funka så att man kan känna trygghet och få den hjälp samt omvårdnad som man behöver. En värdig ålderdom med andra ord.

   Radera
 3. Hoppas hon finner sej tillrätta i sitt nya hem. Fint att du blir hennes GodeMan det är svårt att få tag i "bra folk" på vissa håll i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi varit nere i Linköping och hälsat på, mycket trevligt äldreboende, där får hon den dagliga hjälp hon behöver, dock ännu så länge bara ett korttidsboende, beslut kommer förmodligen denna vecka ang. fortsättningen.

   Radera
 4. Vi blir alla äldre och många behöver omvårdnad. Min mor blir 98 den 22/2 och om vädret är hyfsat tar jag husbilen upp till Värmland och hälsar på henne på vårdhemmet. Skönt att veta att hon blir väl omhändertagen när man bor så långt bort. Kram, 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt nog så är min svärmors syster betydligt piggare och är med på ett annat sätt, hon är nyss fyllda 91 år.

   Radera
 5. Trist när sådant händer, men trots allt bra att ni /du finns till hand och kan hjälpa. Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge är det inte helt klart vad som är nästa steg, tycker att alla äldre ska kunna känna trygghet och få den omvårdnad som behövs.

   Radera
 6. Vilken tur din svärmor har, som får dig som gode man. Så vill jag också ha det om/när den dagen kommer. Någon nära som jag känner och har förtroende för - det är inte alla förunnat.
  Kram från väst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget är klart ännu, det är flera instanser som Tingsrätten och Överförmyndarenheten som handlägger ärendet.

   Radera