måndag 28 september 2015

Stängt för säsongen

Nyfångade färska räkor längtade vi efter när vi satte kurs på Lysekil. Framförallt jag såg fram emot att få chansen att frossa i nyfångade räkor. Vi anlände sent på söndagseftermiddagen och hade turen att hitta en plats i fiskehamnen, precis i anslutning till "Bengts fisk" med sjöutsikt. Den kombinerade fiskaffären/restaurangen var tyvärr stängd, det såg vi på håll. Vår oro stillades av att en fiskbil tillhörande "Bengts fisk" gjorde flera besök i affären. Planen ändrades, vi stannar en natt till. Efter frukosten sneglade vi båda intensivt mot "Bengts fisk". Det var ovanligt stilla runt affären och flera husbilar drog iväg utan att köpa fisk. Vid närmare kontroll visade det sig att både affären och restaurangen var stängd för säsongen. Någon däruppe var inte med oss denna gång.

4 kommentarer:

 1. Åh vad trist... Färska västkusträkor är något vi verkligen längtar efter! Det finns förstås räkor här nere också, men de smakar inte alls lika mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen trist. Vi hade sett fram emot färska räkor.

   Radera
 2. Tänkte skriva ett inlägg om just detta, "Öppet 150430 till 150930". Varför finns så få öppna platser just nu? Må väl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom tydligen en dag för sent till Västkusten. Trist att nästan allt stänger. Flera tyska, norska och schweiziska ekipage turistade området när vi var där.

   Radera