torsdag 25 februari 2016

Nytt pass

Häromdagen var det dags för nytt pass för Kristina. Vi valde passenheten på polishuset på Kungsholmen. Där funkar det inte längre med "drop in" utan man måste boka en tid på nätet, allt för att slippa köbildning. Kontrollnumret knappade vi in på en terminal i ankomsthallen och fick då en nummerlapp. Max 20 minuter före bokad tid kunde vi knappa in kontrollnumret. Passet blev klart efter en vecka och gäller nu bara i fem år. Det gick hur smidigt och bra som helst, bra system.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja verkligen, men det förra passet gällde i tio år. Förmodar att passen till följd av alla förfalskningar måste skyddas allt oftare med ny teknik.

   Radera
 2. Jag har också ordnat mig ett nytt pass förra veckan :) I dessa tider är det nog bäst att man har passet med sej :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och tyvärr ser det ut att bara bli värre och värre med passkontrollen vid gränserna. Än så länge bara stickprov, vi får se hur det blir framöver.

   Radera
 3. Allt utvecklas! Skönt när det går smidigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi blev faktiskt överraskade över hur smidigt det var. Kommer ihåg hur det var förra gången med köer och stressade människor som hade brådis.

   Radera