fredag 9 mars 2018

Ont i tassen

I onsdags gjorde Nellie och jag ett besök hos veterinären här i Hässelby. Vi hade upptäckt att Nellies ena tass var lite blodig och misstänkte att hon hade skadat en klo. Det visade sig vara fel, hon hade fått en ganska stor blåsa mellan två klor och den hade nu spruckit. Veterinären undersökte och tog prover. Nellie har fått en fistel som är ganska vanligt på hundar. Nu får Nellie smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Hon måste ibland bära en huv för att inte komma åt att slicka på såret. Och när vi går ut så täcker vi tassen med ett skydd. Återbesök till veterinären nästa vecka.

8 kommentarer:

 1. Den där huvan kan vara besvärlig att hantera inomhus. Nu hoppas vi på att den inte behövs mera utan att det läker bra. Har många gånger tänkt på tassar att sätta på Lilla My:s tass set några här omkring som har det på sina hundar. Vet att vi provade på vår Pudel med dåligt resultat. Nu får vi hoppas på vår och torra promenadstigar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huven har hon bara när vi inte har uppsikt på henne och på natten. Tasskyddet är i form av en ballong. Det verkar som att hennes medicin hjälper.

   Radera
 2. Hälsa till din kompis. Nelly är verkligen en mysprick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra, idag är hon klart bättre, svullnaden ger med sig.

   Radera
 3. Inte lätt med den struten men snart hoppas vi att hon är frisk.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har lärt sig den hårda vägen att hon inte kan smyga efter väggen, mitt i gången är bäst.

   Radera
 4. Pluttan då! Hoppas hon blir bra snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsan håller på att försvinna så sakta. Fortsätter med medicinen och skydden tills återbesöket nästa vecka.

   Radera