torsdag 18 juni 2020

Midsommar

Det blev inget vanligt midsommarfirande i Vadstena denna gång. Kommunen eller båtklubben hade ställt i ordning markerade platser för 50-talet husbilar i anslutning till ställplatsen nära slottet. Vi hade tur och fick en mycket bra plats med utsikt ut över Vättern. Där brukar vi välja att stå även om det finns platser kvar på den mer ordnade delen. Trädraden bakom husbilarna var nedtagen. Nu väntar vi på att kommunen ska bygga ett ändamålsenligt servicehus för oss husbilsturister som under året tillför en hel del till Vadstena och samhället.

2 kommentarer:

  1. Vadstena Ställplats och ett besök hos Östenssons, var länge två självklara platser att åka till och besöka. Nu är det länge sedan vi var där också. Jag tycker illa om en prisbild över 200:-/dygn när vi bara brukar platsen där bussen står och inget mera. Vi besöker aldrig ett servicehus numera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag avser främst våra basala behov som att fylla på med färskvatten och smidigt och lätt kunna tömma tankarna. Det finns ett gammalt äckligt ställe att tömma på vid infarten till båtklubben. Tömningen av gråvatten är utmärkt, men den gamla spolslangen läcker och känns ofräsch. Platsen för tömning och påfyllning av färskvatten vid sjömacken är inte byggd för husbilar. Det är dessutom trångt och besvärligt på platsen.

      Radera