torsdag 4 april 2013

Nybadad och fräsch

Idag passade vi på att bada och tvätta Nellie med shampoo på förmiddagen. Det börjar bli dags för halsbandet som ska skydda henne mot fästingar och andra småkryp. För att det ska funka långvarigt så bör hon vara ren. Nu måste vi vänta en vecka på att hennes naturliga pälsskydd återskapas. Därefter på med halsbandet som förhoppningsvis ska minska fästingangreppen. På eftermiddagens långpromenad, som också blev en premiärtur, tog vi en välbehövlig paus i solskenet på gångbryggan utmed Mälaren nära Riddersvik.


6 kommentarer:

  1. Så söt hon är!

    Jag älskar djur, är lite rädd att bli låst så jag får beundra andras så länge!

    Lev väl!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu luktar hon citron som inte tycks vara särskilt intressant för hanhundarna.

      Radera
  2. De blir så fluffiga och mjuka och goa i pälsen efter ett bad. Vi brukar duscha Molly i samband med löpningen och fällningen för att slippa lite hår överallt. Det lossar ju en hel del i processen. Men hon gillar när man kör med massageduschen och går helt frivilligt in i duschen. Vi använder droppar istället för halsband, för Molly springer ofta lös och vi är rädda att hon skall fastna när vi är i skogen. Dessutom sliter halsbandet ganska hårt på pälsen men hon är ju mera långhårig än Nellie. Men dropparna fungerar också bra. Molly badar inte gärna ute, det gjorde vår gamla hund, så då försvann effekten. Vi tog bara 1 fästning på Molly förra året. Skönt. Vår gamla hund fick Erlichia en fästningburen otäck sjukdom som aldrig försvinner. Väldigt fin bild på Nellie. Ha det så gott. 3 M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har pendlat en tid angående valet av fästingskydd. I valet mellan Frontline Comp som droppas på huden mellan skulderbladen och Scalibor halsband så tror jag att vi till slut väljer halsbandet som ska funka 5-6 månader.

      Radera
  3. Alla tjejer utrycker sig oftast, "Gud vad söt hon är". Fast jag är kille måste jag nog erkänna detsamma.
    Nellie är otroligt söt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att hon är väldigt söt, go och rar. Följer sin husse vart han än går.

      Radera