onsdag 17 april 2013

Första blåsippan

Nu har äntligen all snö smält på tomten och det har varit närmare 12 grader varmt idag. Blåsigt, men för övrigt en strålande vacker dag. Och där stod den helt plötsligt, årets första blåsippa. Det är knappt så att man tror på att det är sant, men så är det. Dessutom har koltrastarna börjat spela, så nu är det äntligen vår.


8 kommentarer:

  1. Härligt med vårtecken!

    På denna sidan stan har vi mycket snö kvar på skuggsidorna.
    Grannen har en hög som är minst två meter hög!

    Lev väl!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stora snöhögar i skugga har en inbyggd förmåga att leva länge. Se bara på stadens gigantiska högar, de är förmodligen kvar hela maj också.

      Radera
  2. Oj vad vackert. Dessa har jag inte sett ännu. Så är det bo i smålandsskogen. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir lika lycklig varje år då dessa små blå blommor tittar fram. Och idag sopar kommunen gatorna här i närområdet. Underbart!

      Radera
  3. Trots att det grönskar för fullt här nere i Nordrhein-Westfalen så har vi missat blåsipporna, de flesta andra vårblommor har vi sett, men inte den. Saknar den och den lär väl vara överblommade när vi kommer hem. Ha det, 3M

    SvaraRadera
  4. Där nere finns det förmodligen mycket mer att njuta av.

    SvaraRadera
  5. Vi har inga blommor än, på vår skogstomt, men all snö är borta. Förra söndagen när jag körde min långa motionsrunda i skogen var det 1/3 is och upp till 25 cm snö. Idag var det barmark och torrt på samma runda. Helt otroligt. Kram.

    SvaraRadera
  6. Härligt att våren kommit på allvar... blåsipporna snart överblommade - snart kommer vitsipporna att breda ut sina vita mattor av doftande blommor :)
    Tack för besök och kommentar på min blogg :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera