torsdag 25 september 2014

Ölands skördefest

Sveriges största skördefest är invigd och alla aktiviteter har rullat igång. Vi kom till Öland igår och har redan avverkat Borgholm. På väg norrut passade vi på att göra ett stopp i fiskaffären "Nisses fisk" som rankas till Ölands bästa och ligger i Borgholm. På vägen norrut mot Böda hamn stannade vi också till i Löttorp för att köpa en Ölandslimpa på bageriet. Tyvärr gick just den speciella, enligt tidigare upplevelser, limpan inte att finna. Vi fick nöja oss med en dansk råglimpa.

6 kommentarer:

  1. Njut och må gott av Ölandsluften. Vi hinner inte komma i år. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi njuter allt vi kan i blåsten med +17 gr varm och sol om dagarna.

      Radera
  2. Vi har under flera år varit på Ölandsveckan men nu är det länge sedan. Finns mycket roligt att se och att vara med om som t ex ljusvandringen i mörkret till Ismantorps borg. Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns några nackdelar med att komma med husbil, trångt som tusan till följd av väldigt många personbilar överallt.

      Radera
  3. Öland har vi inte besökt denna årstid, men det verkar riktigt mysigt. Vi hade svårt att hitta Ölandslimpa när vi var där i augusti.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efter den här veckan är det mesta stängt inför vintern, redan nu ser man mycket stängt. Naturen och landskapet är dock alltid öppet.

      Radera