torsdag 12 april 2018

Vattenläcka

Idag hade vi tänkt göra den första turen med husbilen, bara för att se att allt fungerar som det ska. Började med att stänga alla avtappningar för vatten samt kranar. Därefter fyllde jag på vatten i vanlig ordning. I samband med att jag försöker få ut all luft i ledningarna, som tog längre tid än vanligt, så börjar det komma vatten runt toastolen. Väl ute så såg jag att det droppade vatten från husbilen på flera ställen. Det visade sig att slangnippeln på ledningen med spolvatten till toaletten hade spruckit (blå pil). Den kan ha frusit sönder. Det hjälper tydligen inte att öppna alla avtappningar och ventiler. Det blev till att torka upp vatten istället för att ta en husbilstur.

8 kommentarer:

 1. Kändes som ett onödigt jobb när ni ville iväg med bilen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, fick tömma och torka i alla förvaringsutrymmen. För säkerhets skull så har jag kört med golvvärmen i natt. Har lärt mig för länge sedan att ett enstaka läckage har ingen betydelse.

   Radera
 2. Kylan är förrädisk, jag har haft värme på några nätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I fortsättningen kommer jag inför vinterförvaring att lossa på den slangkopplingen och försäkra mig om att det inte finns kvar något vatten.

   Radera
 3. Men vad tråkigt. Nu måste du med all säkerhet göra fukttest efter detta. Min duschslang i garaget råkade vara öppen vid ett tillfälle i förra bilen . Det rann ut högst en halv liter vatten. Jag fick ta bort mattor med mera, för att torka upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det behövs någon fukttest, har kört med golvvärme ett dygn och fortsätter med detta. Det mesta av vattnet samlades upp under toatanken där det finns håligheter. Den skadade slangnippeln är nu utbytt och allt är tätt igen. Det gick att åtgärda detta på egen hand, lite pillrigt och trångt var det.

   Radera
 4. Slangnippeln från Thetford är utbytt och håller tätt. Lite trångt och besvärligt var det. Det känns bra att kunna fixa det själv.

  SvaraRadera
 5. Tack för bra tips och beskrivning. Räddade våran premiärtur, och min nattsömn!

  SvaraRadera