tisdag 9 juni 2015

Avslutad antennepok

I samband med att den norra fasaden på vårt hus behöver rengöras och målas var det hög tid att plocka ner den gamla TV-antennen som inte längre används. Den antennepoken är över sedan lång tid tillbaka. Numera är det öppen fiber som gäller. Vår fasta telefon, datorer, TV-apparater och radioapparater nyttjar fiberkabeln som förmodligen framöver även kommer att kunna användas till andra tekniska prylar och funktioner. Den gamla parabolen, som vi inte heller använder, får dock sitta kvar ett tag till i väntan på kommande takarbeten.

4 kommentarer:

 1. Ett evighetsjobb med hus...när man har hus. Sen ändras tekniken också..o måste bytas ut. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla typer av fastigheter kräver underhåll, har man en villa kan man välja själv. Antingen köpa tjänster eller också göra det själv och ha mer slantar till t.ex. diesel.

   Radera
 2. Vi har ett tomrör in i huset för fiber, sedan mer än tio år, men än gapar röret tomt. Detta på grund av TV mottagare i de flesta rum och då krävs stora boxar som jag kan se som estetiskt störande. Jag har inte fått ihop ekonomin heller. Så vi har en ny mindre antenn kvar. Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bara ett kombinerat modem/router och kör trådlöst så mycket som möjligt. TVn på det övre planet kör också trådlöst. Efter sommaren gasar vi på med 250 Mbit/s, ökar från 100 Mbit/s som i och för sig är snabbt.

   Radera