lördag 29 oktober 2016

Taktvätt

Idag passade jag på att rengöra taket på husbilen eftersom vädret var på min sida med sol och blå himmel. Brukar tvätta taket två gånger per säsong, men i våras blev det inte av. Det märktes tydligt när jag kom upp och fick se hur det såg ut. Med Globex 80 var det inga problem att bli av med även den mest ingrodda smutsen. Skön känsla när man är färdig och vet att taket är rent och fint när husbilen åter ska börja rulla nästa år på vårkanten.

8 kommentarer:

 1. Skulle säkert jag behöva göra också.

  SvaraRadera
 2. Det relativt lätt gjort när man har alla grejer på plats, för mig är det en eftermiddags förberedelsearbete, bl.a. med att bygga den praktiska flyttbara ställningen som jag förvarar inomhus i förrådet.

  SvaraRadera
 3. Taket tvättar jag minst två till tre gånger per år. Jag saknar en vagn som du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rullställningen är ovärderlig, den köpte jag på Bauhaus för många år sedan och använder den även när något ska göras på huset. Jobbar aldrig stående på en stege. Fick tidigt lära mig att en stege enbart är till för att flytta sig från en nivå till en annan nivå.

   Radera
 4. Då får du känna dig nöjd efter ett väl utfört arbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mycket nöjd, nu kan jag börja koncentrera mig på andra saker. Har en hög med böcker som ligger och väntar.

   Radera
 5. Tak tvätt behövs göras ibland. Nu har det blivit lättare i och med plåtisen. Tvättade taket på huset för några år sedan och har efterbehandlat det också har det finaste taget på området. Grannen har inte gjort efterbehandling där är det tillbaka i samma skick dom innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som regel gäller det att vara noggrann i allt vad man gör. I annat fall kommer t.ex. smutsen på tak tillbaka illa kvickt.

   Radera