lördag 1 oktober 2016

Mysiga Öregrund

Igår besökte vi Öregrund som visade sig vara en riktig pärla precis vid havet och med en gammal mysig skärgårdsmiljö. Där finns det två ställplatser, båda med havsutsikt och flera matställen i närheten. Tyvärr fanns det ingen plats för oss, det var fullt. Vi ställde oss lite offside, bara så att vi kunde fika och se oss omkring en stund. På den mindre ställplatsen (3 platser) var det marknad med många besökare. Talade med en som skulle övernatta vid Västerhamn (5 platser) och fick höra att platsen var mycket populär. Här gäller det att komma redan på förmiddagen om man vill vara säker på att få en plats.

8 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni är ute igen. Om inte ni får plats, hur skall vi få plats som jobbar till klockan sjutton, innan vi åker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta var meningen att bli vår första tur med övernattning efter olyckan. Tyvärr kom vi iväg lite väl sent och var aningen oplanerade. Bättre tur nästa gång. Öregrund ser ut att vara ett toppenställe. Bra att kommunen har ställt i ordning åtta husbilsplatser. Betydligt fler behövs.

   Radera
 2. Det verkar nästan som att man ska behöva börja köra på nätterna för att stå och invänta en plats på morgonen. Helt klart behövs det fler ställplatser.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öregrund visade sig vara ett populärt ställe att besöka med husbil. Alternativen i närområdet är få. Där gäller det tydligen att vara ute i god tid för att få en plats. Jag håller med om att det behövs betydligt fler husbilsplatser.

   Radera
 3. Ja Öregrund är en liten mysig sommarstad. Synd bara att det är så lite ställplatser, det finns en fin camping annars på cykelavstånd till centrum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången vi var där och blev aningen överraskade. Där finns det potential för fler husbilsplatser. Hoppas att det kommer.

   Radera
 4. Fint att vara i kust bandet. Gäller att passa på nu innan kylan kommer-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när temperaturen i vattnet sjunker och nordanvinden tar i, då är det säkerligen inte särskilt behagligt där.

   Radera