måndag 31 oktober 2016

Husbil i vinterskrud

Denna vecka är det enligt meteorologerna risk för snöblandat regn, kanske också den första snön och omslag till betydligt kallare. Lyckligtvis var det ingen vind idag och ett alldeles utmärkt väder för att dra på husbilens vinterskrud. Överdraget, som är köpt på Jula för flera år sedan, har tidigare år fungerat alldeles utmärkt. Det är både slitstarkt och tåligt samt försett med flera ventilationsöppningar på långsidorna. Nu kan vintern få komma när den vill, husbilen är väl förberedd.
 

4 kommentarer:

 1. Jag är tveksam, finns inte risk för mögel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle aldrig dra på ett sådant kapell om det fanns den minsta risk för mögel. Detta överdrag har flera stora ventilationsöppningar på varje långsida. Om man sedan gör som mig och ser till så att det finns luftpassager mellan väggar och tak så elimineras risken för mögel. Dessutom finns det en termostatstyrd elfläkt i bodel samt en temperatur- och fuktgivare. Jag har hela tiden koll på den relativa fuktmängden i bodelen.

   Radera
 2. Det ser bra ut med skydd! Vi skulle ha ställt in vår husbil nu, men nu står den på verkstad i Kristinehamn istället ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har funkat mycket bra i flera år. Läste om ert olustiga motorhaveri på väg till Kristinehamn. Hoppas att felet kan åtgärdas till rimliga kostnader.

   Radera