lördag 28 oktober 2017

Husbilside

Efter att igår ha tankat husbilen och samtidigt hällt i en skvätt "Diesel Additiv" som bl.a. motverkar bakterietillväxt i tanken så har jag idag ställt av husbilen. Nu står husbilen på sina hydrauliska stödben och lutar framåt en aning. Därefter vidtog förberedelserna inför en riktig vargavinter. Alla tappställen och kranar är öppna. Spolarvätskan klarar -20 grader. Vattenlåsen och avloppsledningarna är genomblåsta och tömda. Både gråvattentanken och färskvattentanken är tömda och invändigt rengjorda. Dessutom har toatanken fått sig en omgång och är så gott som ren. Nu återstår att plocka ut textilier, invändig rengöring och utplacering av några torrbollar. Slutligen när vädret tillåter och husbilen är torr så täcker jag in husbilen med ett Jula-överdrag. Därmed är husbilens vinteride rustat och klart.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hoppas att ni får en mysig och behaglig övervintring söderöver.

   Radera
 2. Då kommer husbilen klara sig fint under vintern! Vi är ju ute på tur nu, men det blir nog årets sista ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag att den gör, denna vinter tänker jag inte ha någon värme i husbilen. Den ska bara stå på laddning av batterierna.

   Radera
  2. Oj vilket omsorgsfullt utfört jobb. Vi lägger på nya dubbade vinterdäck istället, i veckan som kommer. Ha det gott

   Radera
  3. Det finns mycket annat att göra än att åka husbil på vintern. Jag har t.ex. flera böcker som väntar på mig.

   Radera
 3. Låter bra att ställa av husbilen på vintern och ägna sig åt böcker i stället. Jag har laddat läsplattan med ett gäng böcker, som jag tar med på vår resa. Ha dé bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när vi har ställt av husbilen så har vi fått något att längta till att tidigt nästa vår få dra iväg med husbilen igen.

   Radera