fredag 12 januari 2018

Mild vinter

Om man inte har något speciellt att skriva om så kan man alltid skriva något om vädret. Jag tycker att vintern än så länge har varit beskedlig och inte ställt till alltför mycket besvär. Tycker också att det är alldeles utmärkt med några minusgrader. Då blir det mycket lättare för oss med hund. I mitten på veckan låg det en mycket tunn is nära land på Mälaren här där vi bor. Inom loppet av två veckor har vi haft två vattenläckor i området. Tycker faktiskt att det är bra att detta händer då och då. Man blir påmind om hur sårbara vi egentligen är.
  

6 kommentarer:

 1. Här i Helsingborg har det varit mest plusgrader. Några dagar med snö och minusgrader. MEN väldigt lite sol. Men ut kommer jag var dag med Lilla My på våra promenader. Har varit besvärligt med alla smällare så jag har kört iväg till lugnare plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att slippa tvätta tassar mm varje gång efter en runda för rastning.

   Radera
 2. Visst har det varit kanonväder hela det nya året. Husbilen blev knappt smutsig, på sista resan till Lidköping.
  Sårbarheten idag är enorm. Vattnet har alltid funnits, men det globala IT nätverket, är nästan kusligt att tänka på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vatten har alltid funnits, men inte i kranar. Här i Stockholm har vi inga egna brunnar. Vid vattenläckor får vi åka med dunkar till speciella provisoriska tappställen. Det enda positiva med detta är att jag träffar folk som jag tidigare aldrig har pratat med.

   Radera
 3. Skönt med barmarken än att det kommer snö som blir till slask på en gång.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckan varade inte länge, idag kom vintern med snö tillbaka.

   Radera