tisdag 10 juli 2018

Värmeböljan

Idag har vi haft det mycket varmt, faktiskt alldeles för varmt. Jag ids inte ens ta tag i något som kräver kroppsliga insatser. Vi kom fram till att det faktiskt är allra bäst för oss att vara hemma när det är över 25-26 grader varmt. Mest med tanke på Nellie som har fler valmöjligheter att svalka sig på här hemma. Vi passade på att besöka veterinären på morgonen. En kallelse för återbesök kom för en tid sedan och det gällde kontroll av hjärtat. Det visade sig att Nellie är fullt frisk och har inga som helst problem med hjärtat. Hjärtat är annars ett ganska vanligt problemområde inom rasen Cavalier King Charles Spaniel.

12 kommentarer:

 1. Ja det är otroligt vilken sommar vi har. Nån grad svalare skulle inte göra nåt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar värmen, men önskar något svalare och regn.

   Radera
 2. Ja vi tänker ungefär lika dant. Den här sommaren går nog till historien. Fortsätt njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns inte riktigt men jag tror att dom som spår väder siade något om att sommaren skulle bli het med tanke på den vinter vi hade.

   Radera
 3. Skönt att lilla hjärtat mår bra. För oss andra är det på gränsen för varmt. Nellie skulle säkert också föredra lite svalare väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nellies favoritställen är under bigarråträdet och på parketten inomhus.

   Radera
 4. Otroligt vilken värme det är i Sverige i år! Vi har haft nästan lika varmt i Tyskland och Tjeckien fram tills igår, då det började regna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu längtar vi efter regn, så brukar det inte vara på sommaren.

   Radera
 5. Jag och Lilla My tar morgonpromenad sedan får hon ta det lite lungt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nellie tar det också lugnt, hon får bestämma hur långt hon vill gå i solen. På eftermiddagen nöjer hon sig med att bara snabbt göra det hon ska och sedan hem igen.

   Radera
 6. Vad tur att hon har friskt hjärta i den värmen! Är nog skönast för henne hemma. Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns bra att hennes hjärta fungerar som det ska. Igår på em var det så pass varmt att vi gick in i husbilen och startade ACn.

   Radera