fredag 21 september 2018

Nytt kombitäcke

För drygt ett och ett halvt år sedan beställde jag, hos Bossings Fritidscenter i Linköping, ett kombitäcke som i princip är ett invändigt vintertäcke. Igår fick jag äntligen täcket uppsatt. Väntetiden  beror på att KABE har haft svårt att kunna leverera passande täcke med tillhörande komponenter. Nu räknar jag med att vi slipper ifrån kallraset från vindrutan och de främre sidorutorna. Tycker att det blev mer ombonad med täcket. Vi kommer dessutom att kunna spara en del gasol tack vare täcket.

10 kommentarer:

 1. Vi har det finska vintertäcket sitter på utsidan på rutan. Nackdelen med det är att man får packa det lite fuktigt. På insidan är det i iallafall inte så fuktigt. Det du har ser fint ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kombitäcket består av fyra delar. Delarna utmed sidorna löper i en skena och rullas ihop och fästes med band. Delen mot framrutan fästes med kardborrfästen och den nedre delen fästes med tryckknapper. Det blir således lite pyssel med uppsättningen. På vår förra husbil hade vi både utvändigt (finska) och invändigt vintertäcke (isolerande draperi).

   Radera
 2. Nu kommer ni få varmt och mysigt! :)

  SvaraRadera
 3. Varmt o skönt o utan kondens hoppas jag det blir med det täcket
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täcket består utöver en isolering av en diffusionsspärr som förhoppningsvis förhindrar kondensutfällning på rutorna.

   Radera
 4. Detta vintertäcke gör skäl för namnet. Men denna leveranstid? Hoppas att det hänger i plastkrokar och inte i en tunn ulltråd som på vår förra bil. Det ramlade ned efter bara ett par månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, leveranstiden är besvärande för KABE, som för ca ett år sedan levererade ett felaktigt täcke till Bossings. Jag ska hålla ett särskilt öga på infästningen av delarna på sidorna.

   Radera
 5. Det låter som om det blir varmt och skönt! Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor skillnad mot tidigare, inget kallras från de främre rutorna och jämnare temperatur i husbilen.

   Radera