onsdag 5 september 2018

Gränna hamn

För att slippa köra tråkiga E4:an upp till Jönköping så valde vi omvägen via Bua hamn för att nästa dag fortsätta på väg 41 till Örebro och vidare till Jönköping på väg 40. Målet för dagen var husbilsplatsen Gränna hamn som visade sig vara i det närmaste full när vi kom fram. Flera husbilar hade redan bestämt sig för att stå utanför bommen och fler tillkom senare. Efter en stund kom vi på att många skulle vidare till Elmia nästa dag. Tycker att husbilsplatsen är överreklamerad. Platsen för t.ex. tömning av gråvatten är illa vald, större husbilar har svårt att komma till. Servicehuset är alldeles för nära tömningsplatsen.

7 kommentarer:

 1. Hoppas vi syns på Elmia. Vi står 50 meter från bommen in uppe på norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är inte där, Kristina bjuder på tårta på söndag och barnen kommer hem för att fira henne.

   Radera
 2. Vi ligger sällan i Gränna hamn. Mycket trevligare i Röttle hamn söder ut från Gränna. Finns visserligen ingen service, mer än toaletter och soptunnor....men vi har ju allt i bilen varför betala 100-200 kr för att sova?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ställde oss, likt många andra husbilar, på parkeringen utanför bommen. Latrinet tömde vi på avsedd plats innanför bommen. Så fräcka var vi.

   Radera
 3. Det blev en mycket roligare väg till Jönköping och Gränna.

  SvaraRadera
 4. Gränna är en bra plats när man är på väg söderut eller på väg hem, vi har stått både innanför och utanför bommarna. Bua hamn gillar vi skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi använder Gränna hamn på samma sätt. Lagom avstånd från Stockholm på väg söderut.

   Radera