onsdag 26 december 2018

Google-varning

För några veckor sedan fick jag ett olustigt meddelande från Google om att mitt Google-konto var blockerat och jag uppmanades att omedelbart byta lösenord. Först tänkte jag, kan detta vara sanning, är det verkligen Google som hör av sig. Efter en stunds betänketid så satte jag trots allt igång med att byta lösenordet till Google-kontot. Jag uppmanades även att byta lösenordet på andra ställen där jag hade använt samma lösenord. Någon hade tydligen kunnat lista ut vilket lösenord jag har använt. Detta känns verkligen inte bra. Anar att det kanske är detta som är orsaken till att Google har höjt säkerhetsnivån och gjort det svårare att t.ex. kommentera på Blogger.

8 kommentarer:

 1. Det kanske är därför det är svårt att kommentera på fler bloggar just därför. ? Min man har också fått byta användare massor med gånger på fb pga hackningsförsök😖Det känns inget vidare heller. Du har rätt att det inte känns bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid flera tillfällen har jag skrivit en kommentar och klickar på publicera med mitt alias Google-konto. Då försvinner kommentaren, snopet att då inte har kopierat kommentaren. Först när jag väljer att ha mitt namn som alias och fått fylla i många testbilder så går kommentaren fram.

   Radera
 2. password ska vara kluriga. Vi hade Movex på jobbet och fick bytta ofta och det skulle vara unika inte vad barnen heter eller min lilla hund. Så jag har fortsatt med det hemma. Men ibland så är det svårt att komma ihåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade ett unikt/starkt lösenord och har flera olika för att minimera risken på olika sajter.

   Radera
 3. Det där med lösenord är inte lätt i vår ålder. Bra att få en förklaring på varför det ibland är svårt att kommentera vissa inlägg. Själv har jag en liten bok där jag antecknar lösenordet eftersom minnet jag har är dåligt. 😃 God fortsättning och ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att Google hela tiden får kämpa för att hålla undan alla intrångsförsök. Dessutom måste Google följa och garantera att GDPR tillämpas överallt.

   Radera
 4. Har också märkt att det kan vara svårt att lämna kommentarer på somliga bloggar. Gäller att se upp.
  God fortsättning och Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hälsningen, jag tror att en hel del beror på bloggens iställning på vem som tillåts lämna en kommentar. Till följd av GDPR så har jag inställningen att man måste ha ett Google- konto för att kunna kommentera.

   Radera