torsdag 3 januari 2019

Bloggerkommentar

På senare tid har det kommit signaler om att det är svårt att kommentera inlägg på denna och andra husbilsbloggar som använder Blogger. Det hänger troligen samman med Dataskyddsförordningen GDPR. Google har t.ex. nyligen meddelat att Blogger inte längre stöder OpenID som tillåter användning av ett befintligt konto för att logga in på flera webbplatser utan att behöva skapa nya lösenord. På denna blogg krävs att man har ett Google-konto för att kunna kommentera. Det går att kommentera med sitt namn, men då måste man varje gång besvara flera kontrollfrågor. Misstänker att Google får kämpa hårt för att motverka alla typer av spam-robotar som försöker komma in och stöka till det på bl.a. bloggarna. Såg just att den 22 januari ändras bl.a. Googles sekretesspolicy.

2 kommentarer:

  1. Lite tråkigt att allt ändras till det sämre tycker man...men det ska ju vara så säkert nu för tiden och visst är det också bra...men trist att man inte kan kommentera hos en del. Få se nu om denna kom igenom ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Din kommentar lyckades bra. På denna blogg kan man inte vara anonym när man kommentera, helt i linje med både Googles policy och GDPR. God fortsättning!

      Radera