lördag 2 februari 2019

PhotoStick

För mig har våra digitala bilder alltmer blivit ett problem. Orsaken är att jag har tappat greppet över var bilderna finns. Till bilden hör att jag under resan gång har bytt datorer och successivt bara flyttat över alla bilder allteftersom. Till slut har jag känt en uppgivenhet, speciellt när det finns bilder på tre ställen, molnet, PCn och Macken. För att försöka bringa ordning så har jag skaffat ett speciellt USB-minne, ett PhotoStick. Det innehåller en programvara och passar både till PCn och Macken och rymmer 64 GB. Det tog en hel natt att kopiera alla bilder i molnet. Jag har även kopierat alla bilder i PCn och på Macken. Nu har jag alla bilder på ett ställe och kan äntligen börja rensa och ta bort all dubbletter. Dessutom ska jag försöka skapa en bra struktur för att kunna hitta våra bilder i framtiden.

7 kommentarer:

 1. Det är svårt när det blir så som du berättar att ha bilderna utspridda. Jag har också en massa bilder som borde rensas men av någon anledning blir det inte av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat med att rensa och ta bort alla dubbletter. Medveten om att det kommer att ta tid.

   Radera
 2. har själv en hårddisk på 2 TB för lagring av bilder och dockument

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder Macken i husbilen och har en stationär PC här hemma. Jag har tidigare inte hittat något som funkar både på Macken och PCn.

   Radera
 3. Sååå jobbigt att rensa foton ... Jag har mycket i datorn, men har en backup på en extern hårddisk. Har faktiskt inget moln, lite omodern där ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar också backup då och då, men det löser inte mitt problem. Jag vill kunna hitta mina bilder och gillar faktiskt inte att ha dem uppe i ett moln.

   Radera
 4. The Photostick Device is really a good device and has performed really very well.

  SvaraRadera