fredag 1 augusti 2014

Nordsjövegen

I boken "Norges vakraste bilturer" finns Nordsjövegen beskriven, den går från Flekkefjord via Egersund till Sandnes. Den vägen är en upplevelse på flera sätt. Det är först och främst en naturupplevelse samtidigt som vägsträckan är spännande att åka, framförallt med husbil. Vägen slingrar sig stundtals upp och ner på bergen genom otaliga tunnlar och på vissa ställen går det inte ens att mötas. Vi förvånades varje gång då vi passerade boningshus av olika slag högt uppe i bergen och frågade oss hur är det möjligt att bo och leva här.

4 kommentarer:

 1. Måste vara fantastiskt vackert att köra där! Ja, visst undrar man? På Färöarna var jag också fascinerad av hur folk bor otillgängligt på avskilda öar osv. Och på berg och sådär... Jobbigt när man glömt att handla mjölk, eller...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr var det ont om rastplatser, gick absolut inte att stanna för att ta ett foto när det var som vackrast. Med en stor husbil, typ Concorde skulle jag nog aldrig åka den vägen.

   Radera
 2. Hela Norge är egentligen otroligt vackert, men man drar sig för att åka dit, då allting är så dyrt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kostar det lite extra, det får man ta, Norge blir bara vackrare ju mer norr ut man åker. Det blir oförglömliga minnen.

   Radera