måndag 4 augusti 2014

Kraschad backspegel

Plötsligt small det bara till när vi befann oss i slutet av den drygt fem kilometer långa Haukelitunneln på väg E134 från Stavanger och Haugesund till Oslo. Efteråt hängde den vänstra backspegeln och dinglade. Det var helt omöjligt att stanna i den smala tunneln. Först efter flera mil kom vi fram till en säker plats att stanna på. I en lång nedförsbacke möter vi en vit tankbil som kämpar för att hålla farten och komma upp. Den har en lång kö av fordon efter sig. Jag bromsar in och håller mig så mycket till höger jag kan. Precis efter tankbilen ligger en husbil som förmodligen girar vänster för att se om det går att köra om tankbilen och där kommer vi, våra backspeglar kraschar med en rejäl smäll. Med silvertejp gick det att hjälpligt återställa och använda spegeln för hemresan.


15 kommentarer:

 1. Det är just detta jag tycker är så obehagligt i trånga tunnlar, ofta med utskjutande klippor och man är rädd om taket på husbilen. Två gånger har det hänt mig när jag körde långtrad. Då small även sidorutan och det var glas i hela hytten. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var medveten om denna risk och höll mig hela tiden efter högerkanten. Tyvärr kan man inte lite på att alla tänker på säkerheten utan tar onödiga risker oavsett man är i tunnlar eller på andra vägsträckor. Nästa måndag får vi en ny backspegel.

   Radera
 2. Åh vad trist. Vi pajade vår en gång också, i Tyskland. De hade satt ut såna där orange koner, som var ovanligt höga och hårda. Och en sån slog vi i...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir både överraskad och påverkad när det plötsligt smäller till i sidorutan.

   Radera
 3. Trist, men tur att det inte blev värre! Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var som tur var bara spegeln och alla plastdetaljer som splittrades.

   Radera
 4. Men vilken otur. Tur att det inte ändå blev värre, så ni skadat er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta kan hända när man färdas i smala tunnlar och vägar. Någon gör en liten felbedömning.

   Radera
 5. Osis med spegeln men det kunde varit betydligt värre!

  Ha de fortsatt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kunde ha slutat riktigt illa. Tror att föraren av den andra husbilen fick sig en ordentlig tankeställare.

   Radera
 6. Känner igen det där, vi fick våran förstörd av en om-körande fransos i Marocko. Kunde också laga tillfälligt med silverteip, något som alltid måste finnas i husbilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, silvertejp är definitivt ett måste för oss med husbil.

   Radera
 7. Det är otäckt när det händer för det blir en rejäl smäll och inte brukar det gå att stanna heller. Vi mötte en italienare i Kroatien, som kom på våran sida i kurvan. Tur i oturen så satt backspeglarna på samma höjd. Det blev en jekla smäll och inte ett märke, på våran bil, hur deras såg ut vet vi inte. Då behövdes inte silvertejpen men den är alltid med hihi
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr måste man hela tiden vara beredd på att något kan hända när man är ute i trafiken, det spelar ingen roll var man åker, det finns alltid sådana förare som tar onödiga risker.

   Radera
  2. Typiskt, idag var det dags för verkstadsbesöket, var där redan kl 07:00. Efter en stund kom dom och sade att de hade hem fel typ av backspegel. Det blir således ett nytt verkstadsbesök om någon vecka.

   Radera