måndag 18 augusti 2014

Tungt besked

Fuck cancer kunde vi läsa om på bloggen "Seniorer spekulerar" för några månader sedan. Något som jag då och även nu till fullo instämmer i. I fredags fick jag diagnosen som vi män fruktar lika mycket som kvinnor fruktar bröstcancer. Jag har drabbats av prostatacancer som måste behandlas. Hela processen inleds med en isotopundersökning av skelettet och en magnetröntgen. Därefter kan vi ta ställning till vilken behandling som är bäst för mig. Min lycka är att jag gick med i en prostatacancerstudie (STHOLM3) i våras. Det är genom den studien som cancern har upptäckts på ett tidigt stadium. Studien är tänkt att utgöra underlag för kontroll och behandling av kommande generationer. Nu går jag förmodligen snart in i mitt livs svåraste match.

12 kommentarer:

 1. Tyvärr inget roligt besked och en sjukdom som vi fruktar mest. Hoppas det kan hjälpa att du har fått veta det på ett tidigt stadium. Förstår din oro kan bara hålla tummarna för att du ska få positiva besked.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, än så länge är jag optimistisk, isotopundersökningen inleds redan på torsdag denna veckan.

   Radera
 2. Hoppas verkligen att det går bra!

  Jag deltog också i undersökningen, bra initiativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lennart, tur att jag gick med i prostatacancerstudien.

   Radera
 3. Jag kikar in o håller med övriga...eftersom det hittades i ett tidigt stadium..då går det bra. Jag håller tummarna för dej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det behövs säkert många hållna tummar.

   Radera
 4. Jag lider med dig Lars. Jag kan bara önska dig allt gott och snart tillfrisknande. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Matts, jag ska verkligen göra allt för att även försöka klara av denna plötsliga motgång.

   Radera
 5. Även jag håller tummarna för dig.

  SvaraRadera
 6. Usch, jobbigt med ett sånt tungt besked. Samtidigt förstås väldigt bra med studien så att det upptäcktes tidigt! Önskar och hoppas på ett snart tillfrisknande!

  SvaraRadera