måndag 6 november 2017

Vinterkostym

Började på förmiddagen med att avlägsna så mycket dagg på taket som möjligt med en fönsterskrapa. Åkte därefter och köpte en tillräckligt stor plastlåda som jag ställde över TV-antennen på taket. Ingen vind och solsken visade sig vara en perfekt dag för att täcka in husbilen med Jula-överdraget. Med två rep, en stege och en lång stör gick det relativt lätt att få på överdraget. Kompletterade med några cellplatsblock för att jämna till taket och få avrinning. Dessutom placerade jag två böjliga rörisoleringar vid takövergången på varje sida för att försäkra mig om god ventilation. Nu kan vintern få komma.


4 kommentarer:

 1. Tuta, brumma & vinka när du kommer ut igen.

  SvaraRadera
 2. Har funderat på hur god ventilationen kan bli i detta tält. Är det möjligt att kunna komma in i bilen när tältet är monterat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under kappan på övre delen av långsidorna finns rejäla ventilationsöppningar. Dessutom har jag lagt två runda rörisoleringar på varje långsida för att hålla upp takduken. På långsidorna finns det tre dragkedjor som möjliggör att jag kan komma in i husbilen utan svårigheter. Inne i husbilen har jag två torrbollar och en hygrostat som jag kan läsa av på min iPhone.

   Radera