onsdag 1 november 2017

Positiv inställning

Läste häromdagen i tidningen "min Husbil", en intervju med Caravan Clubs ordförande med anledning av att CC fyller 60 år, nästa år 2018. I artikeln anges att det finns ca 28 000 personer som har ett rörligt fritidsliv, men det finns bara 6 000 campingplatser. Då det gäller den fortsatta utvecklingen på husbilssidan så är ställplatser idag en stor bristvara. CCs ordförande framhåller att detta måste alla inom branschen ta på ett större allvar. Vi, säger CCs ordförande, måste bli mycket bättre på lobbyverksamhet och involvera politiker, kommuner, camping- och markägare. Jag tycker att bristen på ställplatser har märkts särskilt mycket i år, speciellt under den sedvanliga semesterperioden. Kanske inte så konstigt när antalet registrerade husbilar i Sverige uppgår till drygt 90 000.

6 kommentarer:

 1. Vi hoppar nog CC 60 års firande. Ser ut att vara mest för barnfamiljer. Vi har bestämt att kör på FICC till Berlin till sommaren. Det blir första gången på FICC, NCT har vi varit många gånger i våra Nordiska grannländer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker mig se en tydlig omsvängning inom CC som tidigare i huvudsak enbart har ägnat sig åt sina campingplatser och husvagnar.

   Radera
 2. Det behövs verkligen fler platser att stå på, för visst är det svårt att få plats på många ställen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis kommer det nya lokaliseringsmärket "H28 Husbilsplats" att bidra till fler ställplatser.

   Radera
 3. Ja det var en intressant uträkning. Inte underligt att vi som jobbar, inte får plats en sen fredagskväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med uppgiften ca 28 000 tror jag att CCs ordförande avser CCs medlemmar. Vore intressant att veta hur många platser det finns på campingplatser totalt.

   Radera