tisdag 20 februari 2018

Biologisk avloppsrening

I fredags besökte jag mässan Caravan Stockholm i Kista. Där blev jag intresserad av företaget OxyG som presenterade ett nytt biologiskt medel för toatanken och gråvattentanken. Medlet "Camper" bryter ner allt i både toatanken och gråvattentanken. Tar bort lukten och ser till att avloppsslangar till gråvattentanken inte tätnar av fett. Denna produkter som inte på något sätt är giftig ska jag börja använda under kommande säsong. Köpte dessutom ett vax, som sprayas på insidan och tar bort urinlukt i toakoppen, samt medlet "Water tank" för rengöring av färskvattentanken.

4 kommentarer:

 1. Vad vi kan använda ibland är de små blå kuddar i tankarna. Grön såpa är det vi använder för det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också använt de där små blå kuddarna i toatanken. Problemet är att det är ett gift och blir därmed en miljöbelastning. Klart bättre att använda biologiska substanser som medför att toatanken kan tömmas på platser där anslutning till kommunalt avloppssystem saknas.

   Radera
 2. Jag förmodar att du har, samma system som vi har, att du kan spola rent både färsk- & gråvattentank med en snabbkoppling.
  Det gör vi efter varje resa. Ändå kan det lukta lite illa från gråvattentanken, inte minst vintertid, när gråvattnet värms upp.
  Ettan & tvåan bränner vi upp i vår Cinderella toalett. Jag tror det var ett bra tips för många.

  SvaraRadera
 3. Med medlet "Camper" så ska både fettsamlingar och lukt försvinna helt och hållet. Jag brukar också spola både gråvattentanken och färskvattentanken när vi kommit hem.

  SvaraRadera