lördag 9 juni 2018

Fint sällskap

Vi satt på skuggsidan av husbilen och tolkade av ljudet att det kom en traktor på vägen nedanför oss på Kapelluddens camping på Öland. Så fel vi hade, det var ingen traktor utan en husbil modell äldre och minst sagt annorlunda. Två käcka ungdomar hoppade ur och började dona med en del praktiska saker. Baktill finns en hydraulisk lastbrygga som fälldes ut och blev en fin altan. Det såg ut som att ungdomarna hade en helt vanlig tvåvåningssäng i bodelen. Utöver en säng behövs det egentligen bara tak över huvudet, för dusch och kök finns ju på campingen. Dessutom så finns det gott om trevliga restauranger i Borgholm. Kan tänka mig att dessa två ungdomar kommer med Concorde eller Morelo en gång i framtiden.

11 kommentarer:

 1. Vilken annorlunda husbil! Kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var verkligen annorlunda, ungdomarna hade säkert lite problem med ljuset för det fanns inga gardiner eller något annat att täcka fönstren med.

   Radera
 2. Härlig bild på 2st bilar. Den som är vit och röd är tydligen en KABE – husbil. Den gön-aktiga liknar repmånads-bilen som Loffe med andra körde över en ”bro” som inte fanns eftersom den var sönderbombad. Men med ”helikopter” gick det som en dans. Mycket möjligt att dessa 2st ungdomar väljer Concorde el Morelo. Men det kan kanske även bliva en [Svensk kvalitetsbil tex en KABE imperial]. Eller någon annan modell i deras fina utbud. Ha en fortsatt bra sommar.
  Mvh. Maj, Jan o LOKE.
  PS: Fixa gärna till så att det blir lättare att kommentera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr går det inte att fixa så lätt eftersom det är Google som är systemägare. Dessutom har vi GDPR som började gälla den 25 maj i år. Där krävs ett betydligt starkare integritetsskydd än tidigare.

   Radera
  2. Angående göra det lättare att kommentera menades det att man inte borde enbart vara låst till att ha ett Google-konto, utan kunna kommentera på ett annat sätt. En del bloggare [Lennarts tankar eller Husbilen Ellen] har oxå tex Namn/webbadresss, och anonymt. Finns kanske andra ävenså andra sätt. Men det är ju eran blogg och ni gör ju precis så som ni vill angående den. Men alla kanske inte vill använda Google utan ett annat sätt. Det kan ju vara lite lättare att skriva något eftersom alla nog inte har ett Googlekonto. Vi vet ju inte om det måste vara så som du skriver men Google är ju stora och mäktiga så det är väl bara att rätta in sig i ledet.
   Mvh. Maj Jan och LOKE.
   PS: Helgen 2018 10 maj: Var det många fina Kabe bilar på kappeludden under Årsmötet på Öland.

   Radera
  3. För närvarande håller jag på att jobba med en integritetspolicy som krävs av den nya lagen GDPR. När den är klar ska jag fundera på ditt förslag som jag tackar för.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att du får rätt. Vi började 1974 med Simca 1100 Special, med en Opio husvagn på draget, två barn i baksätet och idag kör vi C... precis som du skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att du skulle ha gillat motorljudet på deras husbil som nog var svår att pressa upp till 80 km/h.

   Radera
 5. Motorn var en Scania Vabis. Tycker att det var strongt av ungdomarna att köra in på en femstjärnig camping med den bilen.

  SvaraRadera
 6. Den var läcker o lite ovanlig :)

  SvaraRadera