tisdag 28 augusti 2018

Extrem bilkö

Aldrig tidigare har vi i Sverige hamnat i en så pass lång bilkö som idag på väg 50 mellan Örebro och Askersund. Uppskattar att bilkön var nära en mil lång. Först efter en och en halv timma var vi förbi flaskhalsen. Det blev mycket irriterande att behöva växlande krypköra och stå helt stilla. Dessutom såg vi ingen pågående verksamhet. Dagens färdplan fick kortas ner betydligt och vi valde att stanna i Södra hamnen i Motala. Lyckades, trots vår sena ankomst, få en bra plats i den främre raden intill en fullvuxen Morelo.

4 kommentarer:

  1. Trafiken bara ökar.
    Vi undviker sedan länge Stockholms närhet fredag och söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi undviker också fredagar och söndagar. Dessutom väljer jag helst att inleda en resa med att ta E18 och därmed slippa Essingeleden och E4:an till Södertälje.

      Radera
  2. Förlåt att jag skryter med vår nya bil hela tiden. Automatlådan drar ett par tre km på tomgång. I bilköerna är det fantastiskt bra. Bara att bromsa lite då och få. Jag har nästan slutat att bry mig om köerna, i Sverige i alla fall.Tyskland är en katastrof. Askersund -Motala är också en katastrof vissa avsnitt. Vägen har sett ut som den gör i säkert hundra år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På plattväg drar även vår husbil på tomgång, vägavsnittet fram till Askersund gick tyvärr upp och ner hela tiden.

      Radera