onsdag 15 maj 2013

Alugastank installerad

Efter Öland valde vi att även göra en del nerslag i Sveriges trädgård, Blekinge. Solen och vinden var med oss när vi gjorde ett stopp i Kristianopel där vi besökte den gamla fästningen. Vi besökte Sturkö och övernattade i Karlskrnonas hamn. På vägen till Karlshamn gjorde vi även en avstickare till idyllen Ronneby. Väl framme i Karlshamn blev det installation av en alugastank fö LPG. Nu har vi en PA11 som vi kan ta ur och byta på vanligt sätt och en Alugastank som är fast installerad för LPG som kan fyllas på vanliga bensinstationer som saluför LPG (gasol/motorgas). Påfyllningen sker till vänster inne i gasolkofferten. Installationen utfördes av företaget Gasol i Karlshamn.

8 kommentarer:

 1. Alugastank har jag funderat mycket på!
  Jag hör av mig när du använt den ett tag!

  Lev väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är redan helt säker på att detta är modellen. Jag nyttjar främst LPG-tanken och använder enbart PA11:an som en reserv. Det underlättar framförallt när man reser på kontinenten. Med installationen medföljer tre olika anslutningar för LPG.

   Radera
 2. Du får demonstrera Lars, när vi träffas nästa gång. Kram.

  SvaraRadera
 3. Ska bli intressant att ta del av dina erfarenheter. I de två senaste numren av Reisemobil har det skrivits en hel del om fasta tankar, både positivt och negativt. Allt beror väl på vilka motivation man själv har för fasta tankar. En kombination som du har kanske är en bra kompromiss. Kram, 3M

  SvaraRadera
 4. En alugastank för LPG är utan tvekan hur bra som helst, nu kan vi fylla gasol på vanliga bensinmackar och behöver inte lägga energi på att leta efter speciella gasolföretag när vi är utomlands. Dessutom behöver vi inte plocka ur och sedan bära på en fylld gasolbehållare. Alugastanken är fast installerad. Reserven byter alternativt fyller vi på vanligt sätt.

  SvaraRadera
 5. Intressant! Fungerar en automatisk gasolomkopplare i detta system?
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Ja, visst fungerar det med en automatisk omkopplare, vi har en sådan installerad. Jag väljer att primärt använda Alugastanken med LPG ch har en PA11 som en reserv.

  SvaraRadera