lördag 3 augusti 2013

Kalmar Grand Prix

Det hör till ovanligheten att vi står som åskådare vid en cykeltävling. Väl inne i Kalmars centrum var det praktiskt taget omöjligt att undvika "Kalmars Grand Prix" som tydligen genomförs varje år i början av augusti. Massor av åskådare och många svettiga cyklister som trampade på allt vad de orkade i sommarvärmen. Vi nattparkerade utanför Kalmarsalen med utsikt över hamninloppet och med Ölandsbron i bakgrunden. Dessutom nära till gröna gräsmattor, som Nellie gillade, och nära till en sandstrand. Kalmar är verkligen en fin sommarstad med många gamla mysiga små trähus.

4 kommentarer:

  1. Trots alla mängder av resor under årens lopp genom den stan, har vi nog aldrig sovit över natt i Bobilen i Kalmar. Vi tänkte stanna på "Svinö" förra året. Men blotta namnet säger hur det ser ut där. Jag drog på handskar och skulle röja en tomt för oss, men körde sedan därifrån. Din bild var härlig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade först tänkt oss stå centrumnära vid turistbyrån i hamnen, men den ställplatsen var knökfull. Då tog vi en repa till just Svinö men den platsen tilltalar oss inte alls. Till slut blev det parkeringen utanför Kalmarsalen.

      Radera
  2. Svanödla är ingen trevlig plats, säkert bättre utanför Kalmarsalen. Finns även ett par andra parkeringar som går att använda i Kalmar men inte lika trevlig utsikt. De år vi bodde inne i Kalmar så bodde vi inte alls långt från de små fina husen du fotade. Kvarnholmen är på många sätt en liten idyll.

    SvaraRadera
  3. Delar av Kalmar är verkligen pitoreskt. Ha dé!

    SvaraRadera