fredag 2 augusti 2013

Borensberg

Ett besök till Borensberg och Göta kanal hör sommaren till. Det är en liten idyll där man nästan direkt får en känsla av att tiden har stannat av helt. Husbilar, segelbåtar och motorbåtar står på var sin sida av kanalbryggan med precis samma behov. Den här kvällen är det i det närmaste folkfest utmed den ena kanalsidan. Både barn och vuxna kastar i små blå strutar som visar sig vara redskap för kräftfiske. Av alla glada tjut och rop till varandra så verkade det som att fångsten var riklig. De som gick förbi med sina välfyllda plastpåsar såg i vart fall mycket glada och lyckliga ut.

5 kommentarer:

  1. Trevligt utmed kanalen!

    Vi brukar cykla där!

    Ha de gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett KABE-par intill oss hade cyklat till Bergs slussar, drygt fyra mil t&r. Det hade varit jobbigt i värmen och solen hade gjort sitt för att markera färgen i ansiktet.

      Radera
  2. Finns många trevliga platser längs kanalen och man kunde säkert fixa fler fina ställplatser om någon engagerade sig. Kram, 3M

    SvaraRadera
  3. Ja, det finns gott om plats på sina ställen för iordningställa större ytor för husbilar. Kvarnarna maler långsamt och de ser tydligen inte potentialen ännu. Stor kunskapsbrist råder då det gäller husbilsturismens villkor, behov och möjligheter.

    SvaraRadera
  4. En trevlig sommarort, som vi också besöker nu och då. Elisabeth

    SvaraRadera