fredag 8 juli 2016

Husbilsturisterna ökar

Antalet registrerade husbilar fortsätter att öka enligt färsk statistik från Husvagnsbranschens Riksförbund. Trenden är tydlig, husbilar blir bara mer och mer populära. Fram till den 1 juli 2016 har det registrerats 3 333 husbilar. Detta är en ökning med 31,6 % i jämförelse med ökningen 2015 under samma period. Nu krävs det att turistnäringen i Sverige ändrar kurs och strategi för att på allvar välkomna oss husbilsturister och skapa bästa möjliga förutsättningar för turistgruppen. Artikeln "Suger efter husbilar ökar fortfarande" belyser och har fångat läget på ett alldeles utmärkt sätt.

6 kommentarer:

 1. "Vissa kommuner" måste nu börja lära sig stava till ordet Ställplats. Annars får vi föra upp dem på en svart lista och publicera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det största problemet är nog att husbilsturismen inte alls omnämns i den nationella strategin för att utveckla turismen i Sverige till år 2020.

   Radera
 2. Vi börjar bli många så det måste anläggas fler ställplatser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag att vi alla som kör husbil är helt överens om. Problemet att samhället och främst turistnäringen ännu inte har insett värdet av att satsa på husbilsplatser.

   Radera
 3. Visst märks det att vi blivit fler husbilar på vägarna och ställplatserna. Inte vill jag stanna tidigt på dagen för att få en plats till natten. Men snart blir det nog så om inte komunerna bygger ställplatser.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge som inte denna turistform finns medtagen i turistnäringens mål och strategier så får vi nog räkna med olägenheter, kaosliknande situationer och förbudsskyltar.

   Radera