tisdag 17 april 2018

Elektronikfel

I fredags genomfördes årets första provtur med husbilen efter det att den trasiga och läckande slangnippeln var utbytt. Efter en stunds körning på E18 så tändes den oranga varningslampan som föreställer ett hänglås på en bil. Den indikerar funktionsfel på bildelens skyddssystem (Fiat Code). I instruktionsboken står att man ska kontakta Fiats servicenät. Jag bestämde mig för att byta batteriet i nyckeln, men det hjälpte inte. I samband med att jag idag skulle iväg till bilprovningen så visade det sig att varningslampan slocknade när jag stängde av farthållaren. Det fick till följd att besiktningsmannen inte upptäckte något fel, husbilen blev åter godkänd. Elektronikfelet ska Bossings få hjälpa mig med att lösa och åtgärda.

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Fattas bara på en husbil som snart bara är tre år gammal och bara rullat ca 2400 mil.

   Radera
 2. Av Bossings i Linköping fick jag idag besked om att det är ett vanligt fel. Det är en liten mikrodator som spökar. Kan bli en kostsam reparation/byte. Fick rådet att avvakta och köra ett tag med felet som vanligtvis uppkommer efter långa tider då husbilen inte har använts. Det är många husbilar som åker runt med detta elektronikfel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är definitivt inte bra produktkvalitet.

   Radera
 3. Du är en händig man Lars! Det är värre med oss andra, som inte klarar att byta en säkring i en totalt oåtkomlig nod. Skönt att det löste sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Matts, det räcker inte med vattenläckan, nu har jag fått rådet att fortsätta köra med ett elektronikfel.

   Radera
 4. Inte roligt när det börjar lysa lampor som absolut inte ska lysa. Till slut vet man ju inte vad som är fel, elektroniken i bilarna är ganska krånglig. Vi har nog tur att det "bara" är två stenskott på rutan.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det känns extra krongligt när man inte ens kan göra något själv som t.ex. klicka på en restartknapp.

  SvaraRadera