onsdag 11 april 2018

Cellular

I förra veckan fick jag lära mig något nytt. Det började med att jag hade bestämt mig för att pensionera min kära iPad (1:a generationen) och köpa en ny iPad (6:e generationen). Den gamla var inte rolig längre, alldeles för långsam och trög samt betedde sig märkligt eftersom den inte kunde uppgraderas till iOS 11. Den nya fungerar med ett inbyggt SIM-kort från Apple och ett nano SIM-kort från min operatör. Det är därmed en iPad med både Wifi och Cellular som gör det möjligt att vara ansluten till nätet även om jag inte har tillgång till en Wifi-åtkomstpunkt. Kollade på Wikipedia ordet Cellular som tydligen betyder Final Call som i sin tur är namnet på en amerikansk film från 2004. Blev inte särskilt klokare av den förklaringen. Det ska bli intressant att se vad Cellular kan uträtta.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja visst är det så, jag vill ju gärna veta vad min iPad kan uträtta och kunna förstå så mycket som möjligt.

   Radera
 2. Grattis & Lycka till. Jag lånar Birgittas iPad ibland. Jag slänger den oftast i från mig, jag tycker den bara flipprar och far. Tacka vet jag min MacBook.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en MacBook Pro men tycker att det många gånger är smidigare att välja min iPad. När Apples åldras och inte längre kan ta emot uppgraderingar så börjar de uppträda märkligt och bli otroligt långsamma.

   Radera
 3. Har aldrig använt eller ägt produkter från Apples. Men kan hålla med om att det är bökigt att skriva på Samsung Plattan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att Apple har bra produkter. Deras nya affär i Täby C är suverän, vilken service.

   Radera