fredag 18 maj 2018

SM i ung företagsamhet

Igår gjorde jag ett besök på Stockholmsmässan där Sveriges främsta unga entreprenörer visade upp sina företagsidéer, sålde sina produkter och tävlade om SM-guld. Kristinas tvillingsysters barnbarn Ellen, som bor i Malmö, deltog i tävlingen efter att ha fått representera Skåne. Det var fem ungdomar som hade kommit på en idé om att återanvända flaskor på ett nytt sätt. Det UF-företag som tog hem segern och SM-guldet 2018 får nu möjlighet att tävla vidare i ett kommande EM. Vinnarna presenteras här.

4 kommentarer:

 1. Det känns som att UF Företagarna inte alls stöttas av skolans ledare och lärare. Vi har jättemånga som hör av sig till oss och vill handla. Alla saknar förmågan att presentera sig med namn, adress, ansvariga personer.
  Det sista saknas nästan alltid i en förfrågan. Då måste vi tacka nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. UF-verksamheten tycker jag är både intressant och viktig. Den stöttas av Sparbankerna och Swedbank. Det hela bygger på att unga människor ska lära sig driva ett företag. Tror att eleverna får lära sig en hel del om företagande och tar med sig värdefulla erfarenheter.

   Radera
 2. Tycker det är intressen att höra om kreativa och innovation från ungdomar. De har ingen erfarenhet utan tänker helt fritt. Det är där nya ting kan skapas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De unga entreprenörerna med sina smått fantastiska ide’er tillhör definitivt framtiden.

   Radera