måndag 7 maj 2018

Vakna av Göken

Vi har länge väntat på lite varmare väder och att dessförinnan ha klarat av alla måsten i trädgården före årets första husbilstur. På väg söderöver igår anlände vi sent på eftermiddagen till Borensberg. Där har vi övernattat flera gånger och gillar verkligen den husbilsplatsen. Det var inga som helst problem med att hitta en bra plats. Vi fick en underbar kväll här vid Göta kanal. Bara en slussande ganska stor motorbåt gjorde oss sällskap. I morse vaknade vi av Göken som gal alldeles i närheten. Det blev omöjligt att somna om eftersom solen redan hade börjat värma upp husbilen.10 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt att vakna till göken :) Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är dt härligt att va på rull!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller förmodligen att passa på nu när sommaren redan är här.

   Radera
 3. Hoppas att få höra, de olika vädersträcksgökarna. Väster gök bäster gök, Öster gök tröster gök, Söder gök döder gök, vad nu Norr gök är har jag glömt
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att det finns så pass många varianter. Det kanske så att Göran såg till så att vi fick uppleva en gökotta.

   Radera
 4. Vad trevligt att höra Göken, annars brukar det vara duvorna som skränar, vart man kommer i Europa. Vi kommer också till Borensberg i morgon kväll. Eftersom vi numera är självförsörjande, har vi planerat att parkera borta i hamnen. Hoppas att ni är kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har åkt vidare idag, är i Motala Södra hamnen, där stannar vi en natt till. Här har vi haft en fantastisk sommardag idag.

   Radera
 5. Vi har hört Göken här i Tyskland på vår resa. Så Göta Kanal har öppnat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Göta kanal har öppnat för säsongen, men, det är inte särskilt många som slussar.

   Radera