måndag 13 augusti 2018

Djursjukhuset Albano

Det blev en omtumlande dag idag som började med ett besök hos veterinären i Hässelby. Nellie har haft det besvärligt den senaste tiden med ett löp som började för en månad sedan. Och i helgen förstod vi att hon inte mådde bra. Besöket på kliniken resulterade i en remiss till djursjukhuset Albano i Danderyd för operation. Det visade sig att hennes livmoder var inflammerad och måste opereras bort. Nellie opererades på eftermiddagen. Vid 19-tiden ringde dom från sjukhuset och meddelade att operationen hade gått bra. Nellie var på väg att sakta vakna upp. Om inget tillstöter under natten så kan jag förhoppningsvis hämta hem henne i morgon eftermiddag.

12 kommentarer:

 1. Håller tummarna att ni får hem henne nu
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj Oj vad synd om Nellie. Men nu hoppas vi på bra tillfrisknande

  SvaraRadera
 3. Idag på eftermiddagen fick jag hämta hem Nellie, hon kände igen mig direkt, har en huv på sig när vi inte har uppsikt på henne. De tog bort livmodern och äggstockarna samt ett navelbrock. Nu kommer hon inte att löpa mer. För en stund sedan fick hon mat och åt med god aptit. Hon sover mest, det har nog varit väldigt jobbigt för henne. En gång om dan i fem dagar får hon smärtstillande medicin. De två första dagarna är mest kritiska, än så länge går allt bra.

  SvaraRadera
 4. Tur det finns djursjukhus. Skönt att operationen gick bra och nu ska hon bara vila så blir allt ännu bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom är personalen mycket kunniga och tycker om att hjälpa djuren. Det var många hundar i väntrummet och mycket personal. Nellie brydde sig inte, hon mådde inte bra. Än så länge har allt gått bra, de två första dygnen är känsligast. Hon äter och gör det hon ska. Skönt att ha henne hemma och nära till en veterinärsklinik.

   Radera
 5. Vad skönt att Nellie är i goda händer även ute sin husse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns verkligen tryggt att låta proffs ta hand om Nellie när hon blir sjuk. Inte alltid enkelt att se när det är dags att söka hjälp.

   Radera
 6. Igår började det tyvärr rinna sårvätska från operationssåret. Bestämde mig för att uppsöka veterinären igen. Det visade sig att såret var infekterat. Nu får Nellie antibiotika i tio dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är Nellie fullt frisk igen, slutade medicinera i söndags. Så härligt att se henne pigg och glad igen.

   Radera