torsdag 4 oktober 2018

Avmastning

Igår övernattade vi på Tjörn, nära Rönnäng, närmare bestämt vid Stansvikstappens ställplats. Där pågick upptagning av fritidsbåtar för vinterförvaring. Vi fick uppleva ett skådespel med skickliga yrkesmän som avmastade och lyfte upp stora segelbåtar och motorbåtar med en stöddig gaffeltruck. Jag har aldrig tidigare på nära håll sett på hur det går till att avmasta en segelbåt. Stundtals såg det riskfyllt ut, anar att de som var aktiva hade gjort det många gånger.

8 kommentarer:

 1. Kul att ses.
  Har upplevt det i Figeholm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket slit vår och höst, anar att flertalet båtägare köper tjänsten av båtvarvet. Såg flera större segelbåtar tagas upp utan att ägaren var på plats.

   Radera
 2. Har själv haft segelbåt och det var av och på mastning vår och höst, skönt att slippa det nu.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag, hörde ett samtal mellan en båtägare och han som gjorde jobbet som frågade hur många gånger som segelbåten hade använts, ägaren svarade tre gånger.

   Radera
 3. Tjörn när en trevlig ö.Segelbåtar har jag ingen erfarenhet av och de lockar mig inte heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket berg på Tjörn, ogillas av Nellie som vill lufsa i gräs. Fritidsbåt är inget som inte heller jag längtar efter.

   Radera
 4. Ser lite vingligt och farligt ut när de håller på. Var med bekant vid ett sådant tillfälle men bara som åskådare. Kranen och Hamnbasen hade kontroll på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att dom som gjorde jobbet verkade ha koll på läget.

   Radera