söndag 5 maj 2019

Pelargoner

I många år har vi haft pelargoner i våra blomlådor under fönstren på husets båda långsidor. Så är det tänkt även i år. Eftersom vi ställde in helgens husbilstur pga kylan så köpte jag istället tjugo laxrosa pelargoner och planteringsjord i fredags. Alltid laxrosa pelargoner, de är snyggast tycker vi. Blommorna är fortfarande kvar i krukunderlaget pga kylan. Jag har tagit på mig besväret att ta in blommorna på kvällen. Planteringen får vänta tills vi är säkra på att frosttiden är över. Fördelen med pelargoner är att de ofta klarar sig när vi är borta en längre tid. Det gäller bara att inte glömma vattna rikligt.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar också min mammas pelargonier.
  Visst är de vackra, om de sköts med kärlek och omsorg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har aldrig misslyckats med att ta hand om våra pelargoner, tycker att de är tacksamma och ofta blommar rikligt.

   Radera
 2. Pelargoner är även hos oss en favorit. Våra har fått flyttat ut i "pensinärskuvösen" inglasade rummet. Som vädret är nu lär det dröja att få komma ut på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen till att jag köpte var att det brukar vara svårt att få tag i så pass många laxrosa pelargoner vid ett och samma tillfälle. Det dröjer nog ett tag innan jag låter dem stå ute på natten.

   Radera
 3. Pelargoner är en favorit även här. Alla fönster är fortfarande fulla av krukor i väntan på att få komma ner i lådorna. Vi övervintrar en hel del även i källaren. DE står mörkt och utan vatten, men när jag klippt ner dem, vattnat och tagit fram dem i ljuset så har de nu börjat grönska. Men fy så tråkigt att inte få plantera ut dem ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är pelargoner vackra, tyvärr har vi inte plats för att övervintra blommorna, det känns fel varje höst att behöva kasta de pelargonerna som då är som vackrast.

   Radera